Monday, 1 September 2014

Sotong sumbat pulut



Assalammualaikum.. salam merdeka korang, welcome september, hati ini sentiasa dalam jiwa merdeka, ya! Negara kita sudah 57tahun merdeka, adakah diri kita sudah merdeka? Semangat kan ayat? Hehe, orait, lunch ini mesti ibu-ibu pening hendak masak apa kan? Al maklum cuti-cuti ini mesti dapur pun hendak cuti jugak ke? No no no, yang tercari-cari menu simple jom try sotong sumbat pulut atau lebih dikenali di panyai timur ketupat sotong, betul kan? Maaf kalau lily tersilap hehe, orang terengganu mesti suka makanan ini, ini makanan popular di negeri kuala terengganu tau, itu dia seperiuk home made ( MENTUA DAN IPAR LILY YANG MASAK INI) hehehe, lily tolong meriahkan majlis je katanya ;)



Tip menambat hati mentua orang terengganu ♡♡^_^

Haa. .. dekat sini sapa -sapa yang mentua dari daerah dungun,besut,kemaman,setiu dan kawasan -kawasan sewaktu dengan ye dari negeri terengganu pakat try buat sotong sumbat pulut ini, yang menantu macam lily ini elok sangat lah belajar masakan negeri timur, mak mentua lily dari dungun hehehe.. lily seumur hidup belum penah buat lagi tau so kena praktik kan kesempatan yang ada ini, compem lagi sayang mentua dekat korang, lily try makan memang best , 
'mak minta lagi boleh? Bertuah punya menantu hahah

Eh! Tuan muda sudah berjaga dari tido, ok korang nanti kita continue update yer,

salam sayang,
pecah sotong pecah pulut,
makan sepotong tutup mulut .. ^__^ kenyang mak jemah



P/s: banyak makan makanan berlemak jom kita detoks dengan herb lex shakkee,jangan biakan lelemak dalam badan kita jadi tepu, parah nanti . Harga pasti berbalai dan lihat kesan pada yang payah membuang pasti esok pagi senang perut ^_^
Sebarang pertanyaan boleh hubungi lily 0176784153 

Mencegah lebih baik dari merawat, salam sayang!

3 comments:

nila anggraini said...

macam best jer....nampak menyelerakan..
http://bit.ly/1CiBWvt

nila anggraini said...

nampak menyelerakan..

cahayaummurizqi.blogspot.com said...

memang menyelerakan, jom cuba buat :) hehe