Monday, 29 September 2014

Produk SHAKLEE HALAL kah??

Assalmmualaikum..salam sayang semua..amboi sayang terus ye hehheehe.. september bulan feling sayang menyayang kononye sebab bulan penuh dengan celebrate gitu, baru-baru ini baby rizqi da masuk 1 tahun, alhamdulillah.. Ok, berbalik pada topik kita ini, serius je kan :) Pasti ada yang tertanya-tanya, tersipu-sipu terfikif-fikir mengenai Produk Shaklee Halal kah untuk guna ini? Ada yang was-was ke?yela Produk Shaklee ini kan dari USA ada la yang masih ragu- ragu

Mesti lah HALAL produk Shaklee ini, sebagi seorang muslim halal ini wajib tau, jika tak halal takkan la lily sendiri menggunakan ye, Cakap tanpa bukti fakta tidak kukuh kan?



Haa.. ini adalah sijil Halal mengenai produk Shaklee yang paling latest dikeluarkan pada 27 Januari 2014.Paling baru ini makanya, tiada keraguan lagi ye korang semua :) Untuk maklumat serta pengetahuan anda semua terutama yang masih ragu-ragu ataupun was-was,Sijil HALAL SHAKLEE dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) dimana ISA ini adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM di negara kita ini. Anda boleh membuat pertanyaan mahupun maklumat lanjut mengenai pengeluaran sijil halal oleh ISA boleh hubungi terus di talian :-

Mr. P. Musa Habhab
Director of Services
Tel : (319) 362-0480
Fax : (319) 366-4369
Email:
islamicservices@isahalal.org
phabhab@isahalal.org
Website : www.isahalal.org

Boleh la ringan-ringankan tangan anda untuk mendail ye agar tiada lagi istilah ragu-ragu :) selain itu juga anda boleh dapatkan senarai  penuh badan islam yang diiktiraf JAKIM melalui Portal Rasmi Halal Malaysia mahupun portal rasmi JAKIM

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai Shaklee anda bolehlah layari laman web Shaklee Malaysia di www.shaklee.com.my atau hubungi Hq Shaklee ditalian 03-56223188

Sangat mudah kan segalanya hanya dihujung jari anda :) Jika untuk oder Shaklee pula anda boleh la hubungi lily direct ditalian :-  0176784153 pada bila-bila masa anda ataupun email ke nlabdullah8908@gmail.com. Mahu kan respond segera call/whatapp ye :)

Ok semua sudah faham mengenai Produk Shaklee Halal kah?

Salam sayang, ^_^

Sunday, 28 September 2014

Kebaikan Zinc Shaklee

Assalammualikum, apa kabar semua? zinc merupakan salah satu multivitamin yang tidak asing lagi bagi seluruh masyarakat didunia,Zinc sangat penting dalam tubuh badan kita kekurangan zinc didalam badan akan membuat badan kekurangan zat yang diperlukan.Kekurangan Zinc akan membuatkan lambat penyembuhan luka,gigi selalu berdarah antara contohnya.

Ramai yang tertanya-tanya apa kebaikan zinc shaklee dalam tubuh badan kita ni?Jom kita terokai pa kebaikan sebenar zinc untuk tubuh badan kita:-

*Zinc mempercepatkan pemulihan luka- Bagi wanita yang bersalin,zinc adalah sangat terbaik bagi mempercepatkan proses luka dalaman serta luaran, Sebarang luka akibat penyakit kronik seperti kencing manis, luka akibat kemalangan,pembedahan Zinc shaklee ada lah yang terbaik

*Zinc juga membantu membentuk kolegen - bagi yang menjaga kecantikan kulit tu,zinc sangat membantu pembentukan protin dan kolegan untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit.Tidak mustahil lah ada yang menyatakan kulit makin berseri-seri kan

*Zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dimana zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protin seterusnya merangsang regenerasi sel. Terbaik lah Zinc ini selain itu zinc juga mengaktifkan lebih 200 enzim didalam tubuh badan kita bagi memelihara metabolisma gigi tau. Gigi makin cantik menawan la lepas ini hehe

*Zinc membantu kadar diabetis dengan keadaan terkawal dimana ianya membantu pengeluaran insulin serta mengekalkan fungsi insulin.Bagi penyakit diabetis ( kencing manis) Zinc membantu mempercepatkan luka didalam mahupun luaran dikawasan luka akibat diabetis

*Zinc membantu mempertingkatkan sistem imun badan kita dimana zinc membantu pengeluaran kelenjar thymus.Kelenjar thymus sangat penting untuk mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menghindar mahupun menentang kanser sertamenghalang penyaki

*Zinc membantu mengurangkan keguguran rambut terutaman buat kaum ibu selepas bersalin seringkali dikaitkan dengan keguguran rambut.Zinc Shaklee membantu menguatkan akat rambut serta mengurangkan keguguran rambut anda

*Zinc sangat penting dalam peningkatan kualiti sperma dimana zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki.

Kebaikan Zinc Shaklee merupakan pelengkap terbaik dalam badan kita,hanya RM33.75 sebotol dan mengandungi 120 tablet penggunaan sehinggan 4 bulan sangatlah jimat serta berbaloi.
Hubungi saya untuk tempahan serta konsultasi terbaik kepada anda ditalian:-

PN.LILY 0176784153
email: nlabdullah8909@gmail.com.my , bagi anda yang menginginkan maklumat lebih mudah dan senaang boleh like fb pages cahayaummurizqi.blogspot.com atau fb : Norlaili Abdullah

Crispy crape john brother station



Assalammualaikum, selamat malam! kisah malam semalam nak cerita ni hehe.Sapa suka makan crispy crape ni? biasa akan ada jual hanya di pasaraya je ni selalu jumpa tau,mula-mula crispy cripe ini ada beli dekat mydin kelana jaya memang best sampaikan siap je beli terus makan tak mo kongsi dengan encik husbang hahaha..kedekut kan? husband pun suka makan crispy crape ni.

Bila da suka nak beli tu jauh la jugak nak kena pegi mydin baru la dapat makan, bungkus sekali dekat mak abah semua dekat rumah nak promote suh rasa best ke tak.Memang best la ;) Sekarang ini dah tak susah-susah lagi nak makan crispy cripe ini sebab kawan en suami sudah buka stall jual crispy cripe ini tau.Mesti la sokong nak-nak kawan-kawan jual,bagus kan ?sapa-sapa yang meniaga meh sini pm lily nanti lily mai datang makan hehehhe (bab makan memang ler suka)

Orang-orang Petaling Jaya meh pakat mai ke John Brother Station ini menu yang ada diantaranya:-

Crispy crape
♢Parata daging/ayam
♢walfle stick
♢ice blanded




Ini la crispy crape memang rangup cek habaq kat hang, siap je masak ini terus lily makan kat situ hahah..betapa la tak nyabornye..


haa.. ini ice bladed mango en suami punya,tak sempat ke tangan en suami da sampai ke tekak lily hahahah,,serius memang best ice blanded john brother station ini,cukup rasa seperti kukus,gril,panggang hahahah




dah habis makan crispy crape, tengok lak paratha ini, memang oder semua nak bawak balik kat rumah , oder 2 paratha ini kemain terliur lak tegak paratha ini,encik suami green light je lahap la nak lahap, sedang elok tertido balik kerja tadi bangun-bangun comfirm la lapar kan.Paratha ini bungkus makan dekat rumah mesti la nak cover line banyak lak makan segan mak! hehehee ;p



Birthday boy baby rizqi baik je diam, cadang nak cari kek tak sempat kedai da tutup,kesian awak sayang! mama cuti-cuti kerja jugak kan.Papa frust je muka sampai-sampai kedai kek kedai tutup

Misi mencari kek birthday Muhammad Irfan Rizqi, esok jelah kita cari ye papa rizqi ^_^

posted from Bloggeroid

Saturday, 27 September 2014

Lirik lagu- Dia Kekasih Allah (Hijjaz)

Malu rasanya mengatakan cinta
Kepada dia kekasih Allah
Kerana dia insan mulia
Sedangkan diriku insan biasa

Ku pujuk jua hati dan jiwa
Meluahkan rasa cinta membara
Didalam pujian ucapan selawat
Tanda penghargaan seorang umat

Selagi upaya ku turuti ajarannya
Apa terdaya ku amalkan sunnahnya
Moga didunia mendapat berkat
Di akhirat sana beroleh syafaat

Kerana peribadinya aku terpesona
Kerana budinya aku jatuh cinta
Rindu ku padanya tiada terkata
Nantikanlah daku ditaman syurga

Sesungguhnya apa yang ku dambakan
Adalah cinta Allah yang Esa
Kerana cinta kepada Rasulullah
Beerti cinta kepada Allah

Pemprosesan Alfafa Shaklee

Alfafa merupakan tumbuhan yang tidak asing lagi bagi seluruh masyarat.Ia sudah terkenal dengan pelbagai khasiat yang terkandung didalam alfafa.Dr Shaklee telah telah mencipta Alfaf Complekx yang merupakan Formula Shaklee Singnature yang dibangunkan pada than 1950. Lihat betapa lamanya kajian yang telah dijalankan terhadap Alfafa oleh Dr.Shaklee

Alfafa diperbuat daripada tanaman Alfafa (Medicago Sativa) iaitu secara organic di California yang bebas dari pestisid,herbasid dan menggunakan bahan kompas iaitu bahan Baja bebas kimia. Maka tidak hairanlah mengapa Alfafa Shaklee menjadi pilihan diserata dunia diman pemprosesan Alfafa Shaklee 100 tanpa sebarang bahan kimia tau.

Alfafa Shaklee dikenali sebgai 'Raja Segala Tumbuhan' yakni (Medicago Sativa) mmiliki gred yang paling tinggi dikalangan tumbuhan alfafa lebih mudah difahami yang paling tinggi kualitinya.Alfafa mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam Tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi dari sumber bumi.Bayangkan betapa dalamnya pertumbuhan akar alfafa ini dan kekuatan untuk menyerap nutrisi dari sumber bumi ini kan.
Daun Alfafa Shakle dituai apabila daunnya menapao tempoh kematangan mutlak,bukan main petik ikut suka hati je tau ada tempoh matang baru dituai.Ini kerana daun Alfafa yang telah matanag kaya dengan klorofil.Setelah itu daun-daun dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamna manakala bahagian lainyang tidak penting dilupus dengan pemprosesan seterusnya.Wah! lihat begitu telitinya pemprosesan Alfafa Shaklee ini tau.Ketelitian dan kualiti sangat dijaga.

Setelah daun-daun dikeringkan,akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.Pemprosesan Alfafa Shaklee ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti bagi menjaga kualiti yangt terbaik.

Penelitian dalam Pemprosesan Alfafa Shaklee amatlah dikawal dengan ketat,makanya betapa selamat dan terjamin dalam Pemprosesan Alfafa Shaklee ini kan.Bila sudah tahu bagaimana Pemprosesan Alfafa Shaklee baru lah jatuh cinta dengan kualitinya.Bukan sebarang Alfafa Shaklee ini tau, Pemprosesan Alfafa Shaklee sangat teliti,bukan semudah proses cucian baju letak baju isi sabun siap.Alfafa Shaklee melalui pelbagai peringkat tau :)

Alfafa Shaklee mengandungi 330 tablet bagi botol kecil dan 700 tablet bagi sebotol besar sangat jimat dan berpatutan. Harga seperti berikut:-

Alfafa small RM53.75
Alfafa Large RM97.50

Untuk tempahan dan konsultasi percuma boleh hubungi lily ye 0176784153 sms/call/whatapp/telegram @ email : nlabdullah8909@gmal.com.my

Friday, 26 September 2014

ANAK KURANG SELERA MAKAN NASI?mealshake terbaik



Assalammualaikum semua^_^ Salam jumaat penuh barokah.Pada ibu yang berkerjaya selamat berkerja! hari ini lily nak share sikit tentang kisah seorang ibu yang buntu apabila si manja, ANAK sukar untuk makan nasi,Selalu je nak makan coklat, snek,fast food tu memang fovourite si manja,tapi bila bagi makan nasi. sayur-sayuran mentah-mentah tolak kan?pas5i susah hati..

ANAK KURANG SELERA MAKAN NASI! Tolongggg.. !!

haa,,Ibu-ibu pernah tak sampai tahap macam ni?lau sampai tahap camtu memang sudah stress melampau fikirkan anak tak nak makam masi.Yela mesti risau dengan zat dan khasiat cukup ke tidak?Ada yang sampai menangis memujuk anak nak bagi makan?lau sampai tahap itu memang parah.

Jom menyelesaikan masalah tersebut dengan MEALSHAKE SHAKLEE ! Jawapan yang tepat untuk menanbah selera makan anak-anak anda. MENGAPA saya kata terbaik?jom kita lihat:)

MANFAAT UTAMA DALAM MEALSHAKE SHAKLEE--->
♧Menyediakan hidangan serta nitrisi yang lengkap iaitu menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat yang diperlukan oleh badan

♧Diperkaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak serta sisa berlebihan di dalam badan,makanya igauan anak sembelit dapat diatasi

♧Membantu pembesaran anak anda dimana mengandungi asid folik,biotin serta dioerkaya dengan kalsium dan magnisium dimana ia sangat penting untuk pertumbuhan gigi serta membina tulang

♧Rasa vanilla french yang sangat sedap dan pasti akan membuatkan anak-anak anda menggemarinya

♧tiada sebarang bahan kimia,pewarna ataupun gula tiruan ianya selamat untuk anak serta seisi keluarga mengamalkannya

♧Meningkatkan imun badan anak serta antibodi yang bagus

Cara penggunaan mealshake:
campurkan sesudu mealshake didalam bancuhan anak anda dengan air yang suam,sehari penggunaan meal shake tidak melebihi 3 sudu sahaja tau;) sangat jimat .Wajib setiap ibu mempunyai mealshake shaklee,sahabat baik anak anda.Hanya RM91 Setin penjimatan hingga 2 bulan penggunaan,

Tempahlah sekarang ^_^ hubungi
Pn.lily 0176784153 sms,call,whatapp,telegram
email:nlabdullah8909@gmail.com
lily menyediakan perkhidmatan COD di petaling jaya,PJS,temerloh,pahang
POSTAGE diseluruh Malaysia,Brunei,Indonesia,Singapura

p/s:dapatkan konsultasi percuma hanya di cahayaummurizqi.blogspot.com




Usah bersedih

Hati dirundum duka,diselubungi kesedihan, hilang semangat akan penindasan,fitnah,aniaya,dilukai? usah bersedih, kembalikan semmangat kuatkan hati, motivasi buat diri,moga penyampaian tazkirah ini memberi motivasi agar usah bersedih

TAZKIRAH:

USAH BERSEDIH

1. Andaikata kamu dikhianati atau dilukai oleh mereka yg mempunyai talian kekeluargaan dengan kamu, usah bersedih. Ingatlah peristiwa Yusuf as, yg dikhianati oleh saudara-saudaranya...

2. Andaikata ibubapa kamu, atau mereka yg kamu kasihi, menentang kamu ketika kamu berjalan di atas jalan kebenaran, usah bersedih. Ingatlah peristiwa Ibrahim as, yg dihumban ke dalam api oleh ayahandanya...

3. Andaikata kamu buntu di dalam permasalahan dan tidak nampak jalan keluar, usah bersedih. Ingatilah kisah Yunus as, yg terperangkap di dlm perut ikan.

4. Andaikata kamu didatangi penyakit, dan seluruh anggota badan kamu di landa kesakitan, usah bersedih. Ingatilah kisah Ayub as, yg ditimpa kesakitan dan pelbagai penyakit, disamping kehilangan ahli keluarganya.

5. Andaikata kamu melihat akan adanya kekurangan atau kelemahan pada diri kamu, usah bersedih. Ingatlah kisah Musa as, yg tidak dapat bertutur dgn sempurna.

6. Andaikata kamu difitnah dan dicaci oleh manusia di sekelilingmu, usah bersedih Ingatilah kisah Aisyah ra, yg sabar setelah difitnah sehingga satu kota memperkatakannya...

7. Andaikata kamu rasa kesunyian dan keseorangan serta tiada yg membantu, usah bersedih. Ingatilah kisah Adam as, yg diturunkan ke muka bumi bersendirian sebelum bertemu kembali Hawa.

8. Andaikata kamu rasakan tidak ada kewajaran akan apa yg perlu kamu lakukan, serta detikan hati tertanya mengapa ianya terjadi, usah bersedih. Ingatilah kisah Nuh as, yg tanpa keluh dan tanpa tahu sebabnya, terus membina bahtera yg besar tanpa soal...

9. Andaikata kamu diherdik dan dicerca oleh saudara mara kamu sendiri lantaran kamu memilih agama dan kehidupan akhirat berbanding kehidupan dunia, usah bersedih. Ingatilah kisah Muhammad saw, yg dipulaukan dan diperangi oleh keluarganya yg terdekat...

Subhanallah... Masyaallah.. Allahuakbar...

Allah swt mewujudkan personaliti yg hebat2 ini sebelum kita, dan mendatangi mereka dgn pelbagai ujian dan cabaran, dgn tujuan agar satu hari nanti, manusia spt saya dan kamu, bila mana berhadapan dgn sebarang musibah dan tribulasi, tidak perlu berkata "KENAPA AKU?"...

ALHAMDULILLAH UTK SEGALA2NYA YA RAHMAN.

Jika sudi dikongsikan dgn sesiapa sahaja, silakan jika tidak keberatan......

(Penulisan asal di dalam bahasa Inggeris. Di translasi oleh Zulkiflie Amir..)

Perbanyakan amalan zikir moga hati makin tenang, ingatlah Allah sentiasa bersama orang yang sabar, tidak perlu merasa marah akibat bukan masalah dari anda.pasti kecewa?bertenang lah,sesungguhnya Allah memandang pada siapa yang meminta maaf biarpun dia tidak bersalah.. ;) Allah sebaik-baik pengharapan.

Thursday, 25 September 2014

Manja kededek mama!

Assalammualaikum semua,
manja kededek mama.. cam best je tajuk kan. Ni la cahayaummurizqi , imam muda, penawar suka dan duka!
moga menjadi anak yang soleh sayang!

Sekarang ini baby rizqi manja kededek ini ligat da panjat memanjat, masih lagi meniti meniti, 27 hb 9 ini genap setahun.. Cepat berjalan ye sayang!
tak sabar nak main lari-lari dalam rumah ni hehe

biasa bayi mula berjalan umur berapa ye? Menghitung hari mama nak tunggu awak berjalan ^_^

MASALAH JERAWAT DENGAN GLA SHAKLEE

Menghitung hari demi hari untuk menanti hari bahagia, tetapi tekanan akibat jerawat yang masih tidak surut-surut? perbagai produk telah mencuba tetapi tiada hasil yang memberangsangkan malahan ketara makin teruk.

Tahukah anda bahawa punca jerawat yang makin teruk dan tidak surut-surut berpunca dari masalah hormon badan yang tidak stabil.Tekanan juga memainkan peranan penting bagi mempengaruhi masalah jarawat makin ketara.

GLA SHAKLEE bukan sekadar vitamin ianya membantu dalam menstabilkan hormon badan kita.Mengandungi Vitamin E dimana sangat bagus untuk kulit tampil cantil mulhs dan gebu.

Merawat hormon adalah sangat penting bagi menstabilkam semula hormon badan kita terutama kaum wanita seterusnya punca jerawat dapat dibendung! GLA SHAKLEE 100% dari bahan semulajadi, tiada bahan kimia.Ramai yang berjaga mendapatkan kulit bebas dari jerawat.

Berminat untuk tempahan dan konsultasi percuma, hanya rm91 pasti menjadi milik anda..hubungi segera pn.lily 0176784153
cod area petaling jaya,pjs,temerloh,mentakab serta postage seluruh malaysia,brunei,indonesia dan singapura ^_^


Wednesday, 24 September 2014

Anak Sukar Makan Nasi? Mealshake Shaklee

Memujuk anak-anak yang sukar  makan nasi kadang kali menguji kesabaran para ibu sekalian kan? Seringkali mencuba pelbagai resipi masakan agar anak sukar makan nasi menjadi berselera untuk makan tetapi seperti mencurahkan air di dalam daun keladi.Wah, pepatah melayu katakana.Ibu mana yang tidak risaukan anak sukar makan nasi dimana lebih menggemarkan makanan yang tidak berkhasiat seperti snek.

Mencari-cari vitamin tambahan untuk anak-anak anda? Maelshake Shaklee terbaik untuk membantu penambahan selera anak sukar makan nasi.Ianya menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian.Diperbuat dari bahan semulajadi buah-buahan,sayur-sayuran,kekacang soya sesuai bagi golongan kanak-kanak hingga orang dewasa.WAH! kandungan memang selamat dari bahan semulajadi tidak perlu diragui

Manfaat utama Mealshake Shaklee ;-

*Mengandungi nurtisi lengkap dimana menyediakan 25 vitamin,mineral,dan zat perlu,Kekurangan zat didalam tubuh badan menyukarkan penyerapan vitamin dan mineral didalam tubuh badan kita

*Membantu Tumbesara untuk anak anda dimana mengandungi asid folik,biotin,kaya dengan kalsium dan megnesiumyang sangat diperlukan untuk membina tulang serta sel-sel dalam proses pembesaran

*Kelazatan rasa yang enak pasti meggemarkan anak-anak anda dimana megnandungi fruktos semulajadi penggantian segera terhadap kekurangan vitamin ,mineral dan tenaga serta tanpa sebarang bahan pengawet.

Mealshake Shaklee diperkaya dengan zat yang diperlukan oleh tubuh badan anak anda,makanya ibu0ibu tidak perlu risau kekurangan zat pada anak-anak anda.Pasti menjadi pilihan wajib setiap ibu.Hanya harga RM113.75 jimat sehingga 2bulan pasti berbaloi-baloi.

Mahupun harga berbaloi dan tempahan hubungi Pn.Lily 0176784153 email: nlabdullah8909@gmail com

Lily menyediakan perkhidmatan COD di PETALING JAYA,PJS,TEMERLOH & MENTAKAB serta postage seluruh Malaysia,Brunei,Indonesia & Singapura

KISAH SHAKLEE JUNIOR

 Assalammualaikum...tumpang lalu ini, saya tengah bz nak oder Shaklee ini hehe..waa tu dia baby rizqi sudah berjinak-jinak dengan biz Shaklee ni:) Master Ummu Rizqi :)
 Siapa-siapa nak oder Shaklee cepat pm baby rizqi a.k.a personal assistand cahayaummurizqi.BlogSpot :)
haaa..jangan tak caya tau saya ni serius nak daftar ahli Shaklee untuk anda semua :) cepat pm saya 0176784153 ha! nak oder Shaklee? boleh je..hello jer saya tau :) sampai pagar baby rizqi anta Shaklee dengan mama dan papa rizqi :)

Tuesday, 23 September 2014

Bersabarlah dalam menghadapi ujian

Dikianati,dianiaya,difitnah satu perkara yang sering terjadi dalam masyarakat kita.Bersabarlah bila disakiti, tuada pembelaan,tiada lafaz yang didengar ingatlah Allah sebaik-baik pengadu.Ingatlah janji Allah itu pasti.Saat tiada sesiapa yang mendengar penerangan anda Allah maha mendengar,Saat tiada siapa memperdulikan anda Allah maha penyayang,Saat anda dianiaya Allah maha adil lagi bijaksana.

Saat orang ketawa melihat kedukaan anda,ingatlah Allah maha melihat lagi maha mengetahui berdoalah padaNya.tabahkan hati menghadapi hari mendatang,letakkan penggantungan hanya pada Allah,jika pada manusia pasti hati akan kecewa.

Jangan sesekali menganiaya sesama manusia,jaga percakapan jangan hingga mengguris hati orang lain.Yakinlah Allah pasti akan membantu hambanya,doalah dia orang yang teraniaya doanya dimakbulkan

aamiinnn.

la tahzan

Monday, 22 September 2014

Penawar Berhenti Merokok dengan VIVIX SHAKLEE

Syg! abang sedut asap kejap ye dekat luar, sudah makan mesti nak hisap rokok lak.

Anda pasti mengalami situasi sebegini apabila suami memang tegar dengan merokok, mencari-cari penawar Berhenti merokok agar si suami tidak lagi merokok.Pelbagai produk berhenti merokok sudah cuba tapi kesan tiada yang mengembirakan hanya sekadar kabar indah dari rupa.

Jom para isteri hadiahkan PENAWAR BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX SHAKLEE..Pada suami,abang-abang diluar sana VIVIX SHAKLEE ini 100% dari bahan semulajadi,tidak perlu meragui penggunaannya dan 100% dari bahan semulajadi.Rasa seperti buah anggur masam-masam manis

Jom kita beriktiar berhenti rokok  dengan vivix shaklee ini:) bukan sekadar omongan kosong,jom kita lihat testimoni mereka yang berjaya berhenti merokok dengan Vivix. shaklee

berminat ingin mencuba?hanya RM465 SEBOTOL pasti berbaloi-baloi,, dapatkan dengan harga lagi jimat dengan mendaftar sebagai ahki shaklee mahupun free membership dengan belian 2 botol vivix tau.Postage adalah percuma :)

hubungi Pn.lily 0176784153
email:nlabdulah8909@gmail.com

Inisiatif Sedekah

Assalammualikum semua, harini saya nak panjangkan ilmu yang boleh dikongsi bersama anda mengenai inisiatif sedekan.
Kredit kepada group whatapp yang share kan ilmu ini, saya panjangkan pesanan ini agar sama-sama memberi manfaat kepada anda semua ;)

INISIATIF & KREATIF Untuk BERSEDEKAH

1. Belilah beberapa buah kerusi @ bangku dan letakkan d dalam masjid. Supaya dapat diguna orang yg ingin memakainya disaat solat (amalan biasa d masjid2 arab mekah & madinah).

2. Inisiatif - sedekah:
Letakkanlah sedikit makanan kucing dan semangkuk air diluar rumah utk kucing2 yg dtg..

3.Inisiatif - sedekah:
Sisihkanlah sedikit dari hasil gaji @ upah jerih payahmu, untuk dsumbangkan kpd anak yatim & orang miskin.

4.Inisiatif - sedekah:
Sentiasa sediakan wang kecil didlm dompet utk diberikan kpd yg memerlukan

5. Inisiatif- sedekah:
Letakkanlah d kamarmu sebuah kotak. Setiap kali kamu merasa melakukan dosa, masukkan wang kecil kedalamnya. Genap 1 bulan, buka kotak itu & sedekahkan wang tersebut. Lakukanlah ini pada setiap bulan.

6. Inisiatif- sedekah:
Jika engkau hadir dlm acara keramaian (keluarga & kerabat atau sahabat), belilah 1 @ 2 kotak air mineral, niatkan utk sedekah kpd orang2 yg memerlukannya (orang tua, sakit, kanak2 dsb).

7. Inisiatif- sedekah:
Jika kamu membeli barang dari peniaga2 kecil kemudian kemudian peniaga ingin mengembalikan wang baki, biarkan baki wang itu untuknya (sedekah atau hadiah)

8. Inisiatif - sedekah:
Belilah mushaf (al quran). letakkan di salah satu masjid. Bayangkan berapa pahala yg akan kamu dapat daripada setiap huruf bagi mereka yg membacanya.

9. Inisiatif - sedekah:
Berikanlah perasaan gembira kpd setiap orang, khususnya kpd mereka2 yg sedang ditimpa kesedihan, dengan senyuman dan ucapan doamu yg tulus.

10. Inisiatif- sedekah
Lemparkanlah senyuman kpd orang yg kamu temui, berilah salam kpd orang yg duduk, & bertuturlah dgn ucapan yg baik kerana semuanya adalah sedekah.

11. Inisiatif - sedekah:
Jangan biarkan engkau tertidur, melainkan telah engkau ampuni setiap orang yg telah berbuat jelek kpdmu dari mengghibahi, mengadu domba & menzalimimu.

12. Inisaitif sedekah-
Sedekahkan Alfathihah kpd kedua ibubapa kita, sahabat2 dan kenalan2 kita yg telah meninggal

13. Inisaitif- sedekah:
Kirimkan entry  ini ke semua kenalanmu. Siapa tahu ada yg mahu mengamalkan. Moga andapun akan diberi pahala kerananya. .. Selamat bersedekah

Sunday, 21 September 2014

la tahzan-jangan bersedih apabila seseorang menyakiti anda

La Tahzan, Jangan bersedih bila seseorang menyakiti anda

Disakiti dan menyakiti satu ungkpan yang memberi maksud bahawa hati terluka.Lagi parah bila terus dipersalahkan tanpa mengetahui kebenaran yang tersembunyi. Ibarat menegakkan benang yang basah tiada erti untuk terus berkata-kata. INGATLAH..

1.Tanyakan pada diri anda : Apa kemungkinan terburuk akan terjadi?
2.Persiapkan diri andan untuk menerima dan menghadapinya
3.Kemudian, hadapi dengan tenang untuk menjadikan kemungkinan terburuk itu menjadi lebih baik.

(Iaitu) orang-orang  (yang mentaati Allah dan Rasul) yang kepada mereka ada orang-orang yang mengatakan :"Sesungguhnya manusia telah mengumpulkan pasukan untuk menyerang kamu, kerana itu takutlah mereka ," maka perkataan itu menambah keimanan mereka dan mereka menjawab: "Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung, " (Ali'Imran: 173)
 
Jika tiada ujian dan dugaan,bukan kehidupan namanya.
 
KENAPA AKU DIUJI?
 
Jawapannya, Surah Al-Ankabut 2-3
 
'Apakah  manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan,"Kami telah beriman sedangkan mereka tidak diuji?"
 
Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yagn sebelum mereka,maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya dia mengetahui orang yang dusta"
 
 
KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
 
Jawapannya di dalam Surah Al-Baqarah ayat 286
 

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya"

RASA KECEWA?

Jawapannya di dalam Surah Al-Imran ayat 139

"Janganlah kamu bersikap lemah,dan janganlah pula kamu bersedih hati,padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya,jika kamu orang-orang yang beriman".

RASA BERSEDIH?

Jawapannya di dalam Surah Al-Taubah ayat 40

"Janganlah kamu berasa sedih sesungguhnya Allah bersama kita".

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

Jawapannya di dalam Surah Al-Imran ayat 200 , Surah Al-Baqarah ayat 45

"Wahai orang-orang yang beriman! bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan),dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih dari kesabaran musuh,di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu Allah supaya kamu Berjaya mencapai kebahagian.

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabae dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya  sembahyang itu amatlah berat kecuali bagi orang-orang yang beriman

"

Bahaya!! Manfaat ESP SHAKLEE jika diamalkan

Assalammualikum semua.. apa khabar semua, tq korang stay tuned lagi baca blog lily ini..Ok haritu saya ada ceritakan mengenai Perbezaan ESP SHAKLEE dengan soya lain kan, so harini saya nak ceritakan tentang manfaat ESP SHAKLEE ini , Apa yang bahaya ye?

Manfaat Utama Energizing Soy Protein (ESP)

1.Awet Muda
ESP mengandungi asid amino dimana asid amino sangat penting untuk membina otot,kuku,rambut,darah,organ,kulit dimana jika diamalkan ESP pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda tau.Waw! BAHAYA!! bila diamalkan nanti takut terlajak cantik pula hehe
Apa itu asid amino?
Protein terdiri daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilakn jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh badan manusia.
Tubuh badan manusia juga dapat menghasilkan asid amino yang dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu.
Didalam ESP SHAKLEE mengandungi semua asid-amino yang  diperlukan tersebut tau :) cukup lengkap kandungan ESP SHAKLEE
Protein yang terdiri lebih daripada 20 asid amino yang setiap satunya akan menghasilakan jenis protein yang berbeza mengikut
2.Membaiki Memori
ESP membantu meningkatkan kualiti memori seseorang yang mengamalkan pengambilan ESP serta dorongan seksual dan ransangan (bagi suami isteri tau) , dan vitaliti. BAHAYA! jika beli tidak amalkan dengan konsisten,

3.Baik Untuk Hormon
ESP dari kacang soya satu-satunya tumbuhan yang diperkaya dengan isoflavones dimana fungsinya berkaitan dengan hormone wanita,ianya membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. BAHAYA! jika tidak diamalkan bagaimana mahu mendapatkan kesihatan yang baik kan? jangan sampai sakit teruk baru la nak konsisten mengamalkannya :)

4.Kulit cantik Remaja
ESP SHAKLEE membantu merangsangkan pembentukan semula kulit dan otot,mengurangkan kedutan,mengembalikan radian kulit serta kepejalan otot,mempercepatkan sembuhan luka serta mengurangkan kesan parut.Untuk kecantikan lebih mudah dikenalai sebagai agen anti-penuaan,
BAHAYA!! jika menjaga kecantikan dan mengamalkan ESP takut dapat kulit cantik pula kan hehehe.. untuk kesan luka jika anda dilemma masalah kaki atau tangan CAGU , sangat bagus amalkan ESP, BAHAYANYA jika amalkan luka / cagu cepat kecut dan baik.

5. Pembekal Tenaga
ESP SHAKLEE membekalkan tenaga dengan segera serta meningkatkan system imun badan,maka ianya sangat baik untuk badan kekal bertenaga,mencegah migrain, insomnia dan tekanan
BAHAYA! jika diamalkan badan terasa bertenaga,jika tidak mahu kekal bertenaga jangan amalkan ye :) protein membuat perut anda berasa kenyang ber jam-jam tau

6.Membaiki pigmentasi
ESP SHAKLEE membantu masalah rambut gugur dan beruban yang ketara selepas bersalin anak bagi kaum hawa
BAHAYA!! akan merasai rambut kurang gugur dari asal, pasti tidak stress dah kan heheh..lau tidak asyik gugur rambut,

haa..kan BAHAYA bila amalkan ESP kerana manfaatnya memang terbaik:) Anda masih ragu-ragu dan ingin bertanyakan terbaik untuk kesihatan serta pandangan ? dan ingin mengamalkan ESP SHAKLEE?? boleh hubungi saya ditalian 0176784153 email: nlabdullah8909@gmail.com

Harga hanya RM150 setin sangat berbaloi-baloi. jika ingin harga terbaik boleh pm lily segera.Mahukan lagi superjimat jom daftar sebagai ahli Shaklee klik link dibawah ini ye

Cara Daftar Ahli Shaklee http://cahayaummurizqi.blogspot.com/2014/09/cara-daftar-ahli-shaklee.html



Manfaat Ostematrik Shaklee, kenapa ianya terbaik

Assalamualikum, hai semua.. apa kabar? cuti-cuti ini seronok kan berehat dengan family tapi yang tak seronok lau keje.Lily minggu penuh cabaran dengan cuti ini gigih juga bekerja,mula la rasa pening kepala semua ada.

Kebiasaan jika pening mesti cari ubat tahan sakit  kan?Macam saya ini memang susah nak makan ubat,tapi sejak amalkan ostematrik Shaklee,wah! bukan sekadar kalsium saja ianya bertindak seperti ubat tahan sakit malah kandungan nya memang tiada bahan kimia pun.Bayangkan dalam 1 biji ostematrik mengandungi 1 gelas susu tinggi kalsium, 80biji badam.Ostematik mengandungi kalsium yagn sangat tinggi.Lily pening kepala ambk 2-4 biji tablet ostematrik dan berehat bangun memang segar bugar tau!

Tahukah anda bahawa manfaat yang terdapat di dalam Ostematrik ini? Meh lily story  apa yang best sangat ostematrik ini kan :)

1. Menguatkan tulang
Kalsium yang tinggi terkandung di dalam  ostematrik menghalang dari penyakit osteoporosis iaitu tulang cepat reput akibat kekurangan kalsium tau.Menguatkan kuku,sistem saraf,kerangka gigi,kuku rapuh,eczema,konvulsi/kekejangan,gusi berdarah dan merangsang darah pekat.Ia juga merawat tulang retak.Haaa.. bagi anda yang ada masalah gusi berdarah gosok gigi je mesti keluar darah itu berpunca akibat kekurangan kalsium tau :)

2.Meringankan Stress / tekanan
Bagi anda yang bekerja sama macam lily ini pasti la kan tidak terlepas dengan tekanan kerja tol kan? ostematrik ini ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung,impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa (insomnia) sangat bagus ambil ostematrik ini, Sakit kepala dan pitam.

3. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
Jika anda mengalami masalah gastrik, ostemartik adalah terbaik untuk anda

4.Memperbaiki masalah haid
Kajian telah menunjukkan bahawa setiap pengambilan 1,000mg kalsium dan mangnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu buang air kencing.Patut la kan ada je pesan jika period minum air susu .Terbukti kesahihan kajian ini kan

5.Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
Kebiasaan ibu hamil selalu terjadi kejang pada kaki bila diwaktu berehat, ostematik sangat bagus diamalkan dimana setiap pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas,kekejangan,sakit sendi dan artritis.Wah!pasti ibu hamil tersenyum kan bila kaki sudah tidak kejang lagi :)

Sangat banyak manfaat didalam ostematrik yang telah terbukti sekian lamanya.Sebab itu lily pun boleh jatuh cinta tau! ibu menyusu mesti mengamalkan ostematrik ini ye :) Berminat mahu mengamalkan ostematrik? boleh je hubungi lily ditalian:-

0176784153 sms/call/whatapp/telegram
email:nlabdullah8909@gmail.com

hanya RM61 harga sebotol ostematrik dimana mengandungi 120 tablet boleh tahan sehingga 2bulan ke atas. Mahukan harha lebih jimat boleh hubungi saya dengan segera :)

Saturday, 20 September 2014

La Tahzan



Ali bin Abdul Aziz Al-Jurjani berkata

Mereka katakana padaku:
"kau adalah orange yang penuh kedukaan"
padahal sebenarnya mereka hanya melihat
seorang lelaki yang terlempar dalam kehinaan.
Jika mereka katakana
bahawa aku inilah sumber penderitaan,aku jawab:
"Aku tahu itu!"
Akan tetapi, jiwa yang dibiarkan bebas
sebenarnya menanggung derita.
Aku tidak menunaikan hak ilmu
jika segalanya kutujukan untuk kerakusan
padahal semua ini hanyalah perantara.
Lantas apakah aku harus bersedih
dan melakukan perbuatan hina
yang bererti aku telah mengikuti jalan kebodohan.
Sekalipun ilmu mampu menjaga pemiliknya
Dan pemiliknya menjaga ilmunya
ilmu itu tidak dapat menjaganya
jika mereka perlu sanjungan,
kerana sebenarnya
setiap jiwa telah merasa tersanjung.
Akan tetapi
kebanyakan mereka menghinakan diri
dan mengotori diri mereka dengan ketamakan
sehingga wajah mereka terlihat muram.


-La Tahzan-
-jangan bersedih-

MENGAPA ESP SHAKLEE BERBEZA DENGAN SOYA LAIN

Assalammuaaikum, hai semua.. sejak dua menjak ini banyak yang bertanyakan pada saya mengenai Energizing Soy Protein Shaklee atau lebih dikenali denga ESP.Apa bezanya ESP Shaklee berbanding soya lain? Sumber pun dari soya juga kan?

Pasti anda pun turut sama berfikir seperti itu kan? Ok jom saya terangkan apa perbezaan ESP SHAKLEE dengan soya yang lain.Tak kenal maka tak cinta betul tak? Tak tahu maka wajib lah bertanya kan :)

Perbezaan ESP SHAKLEE :-

Sebenarnya Shaklee ini merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan dari sumber Protein iaitu yang berasaskan dari kacang soya.Tahukah anda bahawa Doktar Shaklee ( Shaklee berasal dari nama seorang daktor yang mengasaskan Shaklee ni tau korang :) yang telah lama mengetahui bahawa soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang terbaik.Hakikatnya dari itu pengasingan protein yang pertma dicipta oleh Doktar Shaklee pada awal 70-an lagi. Bayangkan Shaklee lah yang pertama menemui kajian mengenai soya ini.

Energizing Protein Soy ( ESP ) ini telah diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta kualiti dari protein yang tinggi yang pernah dihasilkan didunia ni. Bukan kajian peringkat sekolah mahupun kedai-kedai jamu ye korang. Bukan senang-senang nak dapat iktiraf dunia bukan hanya sekali dua kajian tau,

ESP SHAKLEE dari sumber kacang soya yang digunakan Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modifield Organism) yang mana ianya diproses dari suhu yang rendah.
Satu tin ESP SHAKLEE kandungan 850g dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama dari lapar kususnya.Percaya atau tidak cuba dahulu dan  lihat sendiri bagaimana hasilnya :) mereka yang sendiri mengamalkan minum ESP diwaktu pagi dapat tahan lapar berjam- jam lamanya

ESP SHAKLEE merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang mmengandungi penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.Selain itu ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral dan kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39.Ianya sangat sesuai bagi semua peringkat umur tua dan muda. Makanya bagi ibubapa kita yang mengidap kencing manis sangat bagus mengamalkan ESP SHAKLEE kerana Indek Glisemik  yang rendah.

Tahukah anda bahawa setiap satu hidangan ESP Shaklee ni bersamaan dengan 2 kali ganda daging,  kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak.Waahh! bayagnkan kita sanggup ke makan semua itu seharian?mesti tidak mampu kan? Selain itu juga ESP SHAKLEE ini tiada kolestrol,tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan kita. Jika korang yang ada kolestrol tidak perlu ragu-ragu nak minum ESP ye :) sudah terbukti secara klinikal ye bukan saja-saja reka tau.

Kesimpulannya,memang ternyata ESP SHAKLEE memang berbeza dari soya-soya yang berada dipasaran sekarang kan? Bila sudah tahu dari penghasian dan kandungan ESP barulah rasa nak amalkan selalu kan. Saya akan terangkan pula apa Manfaat jika mengamalkan ESP SHAKLEE dalam entry saya ye.Stay Tuned tau!

Bila sudah faham perbezaan dan ingin mencuba ESP SHAKLEE ini? jangan risau boleh hubungi saya bila-bila masa dan dimana sahaja gituu hehehe.Hanya RM150 setin ESP SHAKLEE dan kandungannya boleh tahan diantara 1 hingga 2 bulan tau.Jika nak harga terbaik boleh hubungi saya la baru dapat harga terbaik :)


hubungi Lily 0176784153 sms/call/whatapp/viber/telergram
Email : nlabdullah8909@gmail.com
fb:Norlaili Abdullah
fb pages: cahayaummurizqi.blogspot.com

Korang boleh add dan like ye, pastikan dapat harga terbaik hanya di cahayaummurizqi.blogspot. com dan jika mahukan lagi harga terbaik bleh daftar sebagai ahli Shaklee RM65 seumur hidup.Banyak sangat keuntungan bila korang jadi ahli?kenapa ye? saya akan terangkan ye stay tuned!Lily menyediakan perkhidmatan COD dikawasan PETALING JAYA,PJS,TEMERLOH,MENTAKAB. so, boleh dapatkan Shaklee hantar sampai depan pintu rumah korang ye heheh.
Jika nak pos pun boleh,pos SHAKLEE diseluruh MALAYSIA,BRUNEI,INDONESIA,SINGAPURA tiada yang susah pun jika korang betul-betul nak jaga kesihatan kan ..gituww heheh.

Thursday, 18 September 2014

Kebaikan Membendung Bayi dengan teknik yang betul

 
Masa kini rata-rata ibu yang baru menimang cahayamata sering mengadu serta mengeluh mengedung bedung bayi.Bayi seakan-akan tidak selesa serta meragam apabila dibedung hinggakan tangan serta kaki terkeluar dirapada kain bedungan.Hal ini pasti memeningkan para ibu malahan turut jua kepada bapa.

Teknik menbedung yang betul sangat penting bayi memberi keselesaan pada bayi anda.Para ibubapa haruslah peka serta dapat praktikkan cara membedung yang betul kepada bayi anda agar bayi berada didalam keadaan selamat semasa mengangkat,mendukung serta membuainya ketika dibedung.

Ada diantara ibu-ibu tidak mementingkan menbedung bayi mereka, akibat kurang kemahiran serta pengetahuan antara punca utama mengapa ibu tidak menbedung bayi.Teknik serta cara membedung yang salah akan membuat ibu sering mengambil remeh untuk mebedung bayi mereka.

Tahukah anda kebaikan menbedung bayi adalah seperti berikut :-

Bayi yang baru lahir akan merasa seperti didalam Rahim ibu,Kain bedung akan menbuat bayi seperti di dalam Rahim ibunya

Bayi yang masih kecil haruslah dibedung bagi mengelakkan bayi anda dari terkejut semasa lenanya serta bunyi bising disekelilingnya

Bedung bayi akan mengelakkan bayi anda daripada menggosok serta mencakar mukanya sendiri lebih-lebih lagi jika bayi tidak memakai sarung tangan

Menbedung bayi akan mengelakkan tangan bayi anda dari menerawang keatas semasa tidur dan akan mengakibatkan bayi terkejut,menbedung akan mengurangkan risiko Sindrom Bayi Mati Mengejut (SIDS) ketika tidur akibat terkejut dan tersentak.

Menbedung akan membantu memudahkan penyusuan ibu kepada bayi kerana pergerakan bayi anda terhad apabila dibedung.Ini akan memberi keselesaan buat si ibu semasa menyusu bagi mereka

Jika bayi anda didiagnosis mengalami kolik atau tidah,membedung dapat membantu meredakan tangisan bayi anda.


Untuk Membedung Bayi terdapat dua teknik untuk membedung bayi iaitu :-
  1. Teknik konvensional iaitu melalui cara lipatan atau simpulan. Biasanya teknik ini  menggunakan kain lampin bayi atau kain bedung yang diperbuat daripada kain kapas.Pilihan ini merupakan pilihan sejak dahulu kala dizaman generasi sejak terdahulu lagi
  1. Teknik moden iaitu dengan menggunakan kain bedung yang direka khas bagi ibu moden dimasa dikini dimana menjadi pilihan para ibu berkerjaya untuk memudahkan bayi dibedung dengan mudah dari penggunaan butang atau pelekat.Biasanya teknik ini daripada kain bedung yang siap dijahit mahupun pelekat hanya perlu disarungkan kepada bayi anda
Kini lambakan dipasaran banyak memenuhi citarasa buat ibu moden bagi memilih bedung yang mudah dn senang digunakan kepada bayi mereka seperti rekaan baju panjang yang ber'zip' ditengah.Anda hanya perlu meletakkan bayi ditengah-tengah bedung dan Tarik zip dari bawah kaki hingga ke atas (dada) bayi anda.Ini memberi kemudahan dan keselesaan buat bayi anda.

Wednesday, 17 September 2014

Set Menyusu Bajet Shaklee

Para ibu yang baru menimang kelahiran cahayamata pasti akan melalui saat tempoh berpantang. Tempoh berpantang masa buat si ibu kembalikan semula tenaga pulih seperti sediakala.Saat berpantang merupakan saat yang indah akan menjadi tekanan apabila si manja mula meragam-ragam akibat tidak puas semasa menyusu.

Susu badan berkurangan? Susu sedikit? susu merudum? persoalan yang pasti menganggu buat si ibu? Samalah seperti saya dahulu disaat menimang cahayamata pertama semingui selepas bersalin susu badan masih tiada .Ia lah bersalin anak pertama kebiasaan seperti itu kan? Mula lah episod stress bahi saya,rasa nak menangis je kan bila anak meragam malam berjaga akibat kelaparan.

Kelambakan produk-produk penyusuan seperti cendawan tumbuh di negara ini,pelbagai-bagai jenama berada dipasaran.Pasti anda mencari-cari produk yang benar-benar selamat tanpa bahan kimia serta berasaskan dari bahan semulajadi kan dan yang paling penting kualiti dan harga yang berpatutan.

Set menyusu bajet shaklee gabungan ESP dan ALFAFA pilihan yang tepat bagi mereka yang set tambah susu badan dengan 100% dari bahan semulajadi. Apa fungsi ESP dan ALFAFA sehingga menjadi pilihan para ibu masa kini.

ESP
》》 Membantu penghasilan susu badan ibu menjadi pekat, berlemak
--》》Bagus untuk kecantikan kulit ibu agar tampil berseri,kulit anak putih dan gebu
--》》 ibu tidak akan lapar sentiasa dimana ESP akan membuat perut anda menjadi kenyang berjam -jam
--》》 membantu menguatkan akar rambut serta menumbuhkan rambut anda selepas bersalin dimana rambut kebiasaannya akan gugur
--》》memudarkan kesan strech mark diperut ibu
--》》 menguatkan rahim selepas bersalin

ALFAFA
--》》 Membantu memberangsangkan penghasilan susu ibu
--》》 bertindak seperti kacip fatimah,merapatkan miss V Selepas bersalin
--》》 Rahsia keintiman suami dan isteri
--》》 membantu mengurangkan masalah keputihan selepas bersalin
》》membantu sistem pembuangan dengan mudah dan selesa(detoks)

wah! begitu banyak khasiat yang terkandung di dalam set menyusu bajet shaklee ini. "Bayi tidur lena tanpa berjaga serta badan kekal bertenaga"
inilah yang saya sendiri alami serta kata mereka yang sendiri telah menggunakannya.

Mahu mencuba/membeli set menyusu bajet shaklee? serta dapatkan konsu 6kltasi percuma dan tip penyusuan terbaik ? Anda menpunyai masalah susu bnadan kurang? jangan stress hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut ;) harga hanya RM203.75 kegunaan tahan berbulan tau.
Mahukan harga yang terbaik? boleh hubungi saya segera;)

Mahu lebih murah boleh mendaftar sebagai ahli shaklee yang sah hanya rm75 seumur hidup,anda akan mendapat penjimatan harga 15-20%. Mengapa lerlu bayar lebih kan;)


Pn.lily 0176784153 sms/call/whatapp/telegram/viber
email: nlabdullah8909@gmail.com
COD dikawansan Petaling Jaya, PJS,TEMERLOH,MENTAKAB
serta perkhidmatan postage diseluruh Malaysia,brunei,indonesia dan singapura

(RM10 dicas setiap tempahan tidak kira berapa banyak kuantiti yang di tempah )


posted from Bloggeroid

Posisi menyusukan bayi

Teknik / Kedudukan semasa menyusukan bayi
Saat menyusukan bayi anda, teknik dan kedudukan ketika menyusu memainkan peranan yang penting bagi keselesaan buat ibu serta bayi. Bagi mendapatkan keselesaan semasa menyusu, ibu haruslah sentisa mencuba pelbagai posisi menyusu dan semestinya dalam  keadaan posisi yang sama sahaja. Ibu perlu mencuba pelbagai posisi yang berbeza-beza dan menjadikan pengalaman menyusu sebagai pengalaman yang indah dan menyeronokkan yang harus dikenang sebagai kenangan terindah. Berikut teknik-teknik menyusukan bayi  serta panduan buat ibu baru agar agar menemukan posisi penyusuan bayi  memberikan keselesan buat ibu dan bayi.
 
Posisi berbaring
Menyusu bayi dengan posisi berbaring boleh  diamalkan ketika ibu berehat dan tidur bersama-sama bayi. Posisi ini sangat merehatkan buat si ibu yang berkerjaya sambil-sambil dapat merehatkan fikiran yang seharian penat berkerja.
Ibu hendakkah baring mengiring mengadap bayi anda, lapikkan bantal di kepala serta dibelakang badan ibu bagi mendapat keselesaan dan sokongan bahagian belakang badan agar tidak lenguh semasa menyusu bayi anda. Selain itu ada diantara ibu tidak tidur menggunakan bantal, ini tidak menjadi masalah, ibu bolehlah melipatkan satu lengan untuk untuk menyokong kepala dan satu lagi lengan untuk  digunakan untuk menyokong payudara anda bagi memudahkan bayi menyusu dengan lebih selesa.
Bagi bayi pula, kedudukan hendaklah tinggi sedikit supaya perut bayi rapat dengan perut ibu dan puting susu mengadap mulut bayi anda. Jika bayi anda newborn anda bolehlah melapikkan bantal panjang kecil ke belakang bayi agar bayi anda sedikit mengiring ke arah anda ataupun satu lengan anda dibelakang bayi bagi menyokong kedudukan bayi agar badannya tidak berpusing .
PERINGATAN!!  Ibu haruslah memantau saat penyusuan bayi anda agar payudara anda tidak menutup kawasan muka serta pernafasan bayi, ibu harus berjaga-jasa sentiasa ketika menyusu bayi jangan hingga perkara tidak diingini berlaku kan?
 
Posisi mendukung
Posisi mendukung merupakan posisi yang biasa dilakukan dikalangam para-para ibu pastikan? Termasuk lah saya, lepas bersalin memegang bayi sendiri yang kecil sangat berhati-hati dan posisi mendukung sangat mudah kerana bayi masih kecil hehehe. . Kebiasaan ia berkesan bagi bayi yang lahir cukul bulan serta ibu yang bersalin normal (vagina) posisi ini biasanya sangat berkesan, atas pengalaman lily masa memilih posisi ini selepas bersalin, tetapi jika anda / ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan (caesarian) mungkin mendapati posisi ini memberikan tekanan yang berlebihan dan boleh menyebabkan kesakitan di perut mereka. Setengah ibu berpendapat posisi ini sukar terutamanya ketika hendak memasukkan puting susu kedalam mulut bayi kerana bayi masih kecil dan terasa canggung barangkali, oleh itu ibu boleh menggunakan posisi ini ketika bayi mereka berusia satu bulan dan keatas dimana otot leher bayi telah menjadi kuat.
 
Teknik menyusu bayi:-
 
Para ibu perlu mengampu kepala bayi dengan tangan, bayi hendak dipegangkan diatas riba atau  bantal boleh diletakkan di bawah badan bayi anda agar si kecil dapat berbaring mengiring sambil muka,perut dan lututnya mengadap anda, tulang punggungnya akan mengadap perut ibu dan hidungnya akan berhadapan dengan puting susu . Paut lengan bayi dengan lengan tangan anda,apabila bayi dan ibu selesa penyusuan boleh dimulakan. Kedudukan yang selesa ibu dengan bayi akan melancarkan proses penyusuan.  Begitu hendaknya kan korang?;)
 
Posisi dukung melintang
Posisi ini boleh dipraktikkan jika ibu melahirkan bayi pra matang, bayi kecik ataupun ibu yang mengalami kesukaran untuk melekapkan mulut bayi ke puting. Posisi dukung melintang ini ibu boleh mengawal kepala bayi dan melihat dengan lebih jelas mulut bayi melekap pada payudara anda
Posisi/teknik penyusuan susu ibu kepada bayi sangat penting bayi melancarkan proses penyusuan serta memberi keselesaan kepada ibu dan bayi.
 
Susu ibu adalah susu terbaik untuk bayi anda teruskan penyusuan sehingga bayi anda berusia 2 tahun.

Monday, 15 September 2014

KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE

Assalammualaikum semua..Salam sejahtera.momies semua sihat? ok hari ini saya nak cerita mengenai ESP, apa itu ESP? Energizing Soy Protein disingkatkan menjadi ESP asal usul galurnya.Amboi macam belajar sejarah je kan.

Kebiasaan selalu je dengar ESP ini bagus ke tiada kesan buruk ke akan minum? ESP ini apa kebaikan dia? Selama ini tahu minum je sebab dengar dari orang bagus tapi ada juga cakap tidak bagus.Konsep dengar mendengar ini setanpa kesahihan,tanpa ilmu pengetahuan sebenarnya sangatlah rugi kerana kita tidak mampu untuk membuat keputusan sendiri seharusnya kita selidik dan mendalami mengenainya.Jom kita ketahui mengenai ESP ini.

ESP ini MEMBEKALKAN SUMBER PROTEIN terbaik yang sangat diperlukan oleh tubuh badan.Dalam menu seharian kita makanan yang mengandungi protein seperi ikan,telur,ayam,daging  mengandungi sumber protein yang diperlukan tubuh badan kita.Sudah sedia tubuh manusia sangat memerlukan protein bagi mengekalkan antibodi badan yang kuat.

Saya hari-hari makan ikan,ayam,daging masih tidak cukup ke?

Pasti ada yang tertanya-Tanya tentang soalan ini kan? Untuk maklumat semua, makanan berasaskan protein seperti daging.ayam,ikan akan dimasakkan sebelum dimakan.Bila dimasak pasti menggunakan api panas dan semestinya protein yang terkandung dalam makanan tersebut akan rosak dan anda rasa berapa banyak protein yang tinggal setelah dimasak?Protein akan musnah/berkurang jika terkena dari bahan panas.Sudah semestinya keperluan protein yang diperlukan badan manusia tidak akan mencukupi lebih-lebih lagi jika anda berkerja kadang-kadang lebih dari 8 jam.
Ternyata ESP berbeza cara penggunaanya perlu dibancuh dengan air sejuk mahupun air suam sahaja.

Apa kesan jika tubuh badan tidak cukup protein?

Protein sangat penting bagi tubuh badan manusia,kekurangan protein akan mengakibatkan tubuh badan menjadi lemah,tidak bermaya seterusnya badan akan menggeletar.

Tekanan darah rendah /LOW PRESSURE BLOOD akan mengakibatkan anda selalu pening hingga boleh pitam

Antibodi badan yang lemah apabila kekurangan protein badan tidak mampu untuk lawan penyakit yang datang

Luka lambat sembuh dan akan meninggalkan parut luka

Mengakibat punca ulser perut serta ulser usus

Sekiranya tubuh badan kita cukup protein?

Tiada alat yang boleh mngukur jumlah protein adakah cukup didalam tubuh badan kita.Ini agak mustahil sebaiknya kita sentiasa mengambil langkah selamat dengan menjadikan ESP sebagai pelengkap harian anda.

Apa kebaikan dan kelebihan ESP SHAKLEE?

Bagi wanita yang ingin Diet ,ESP akan membuatkan anda berasa kenyang dan tidak akan selalu berasa lapar.Sangat bagus untuk anda yang ingin kurus.Lihatlah hasilnya cubalah

Bagi wanita yang INGIN HAMIL, ESP berfungsi untuk memulihara dan pelihara Rahim anda

bagi yang sedang hamil ESP berfungsi untuk menguatkan RAHIM anda

Bagi wanita yang menjaga kecantikan,ESP bertindak sebagai medium kecantikan untuk kulit anda agar kekal anjal,berseri,putih gebu.Membantu untuk mengecilkan pori-pori anda.Membuatkan wajah anda berseri dan natural

Bagi ibu yang sedang menyusu bayi, ESP sangat bagus untuk membantu merangsangkan pengeluaran susu badan serta memekatkan susu badan.Bayi anda akan berasa kenyang dan dari situ akan membantu bayi anda tidur lena

Jika anda berpuasa,ESP sangat bagus membantu badan anda kekal bertenaga dan menahan dari kelaparan seharian berpuasa

ESP juga bagus untuk golongan lelaki dan wanita,anak-anak serta seisi keluarga

Bagi ibu menyusu esp juga berfungsi menganjalkan payudara 

Ibubapa anda yang mengalami masalah kolestrol? ESP berfungsi ,mengawal paras kolestrol, hadiahkan pada insan tersayang!

Apa KEBURUKAN ESP?

ESP memberi kesan yang buruk jika anda membeli dan membiarkannya Expired tanpa diamalkan dengan konsisten,bila da expired dan tidak amalkan mula la anda cakap esp tiada kesan apa-apa dan membazir je beli?haa.. sangat tidak bagus macam itu ye.Bila sudah beli jangan pula dibancuhkan dengan air panas, bila bancuh dengan air panas rosak la protein dalam ESP itu, kena ikut peraturan yang diberi,jangan nanti kata cuba ESP tiada nampak pun kebaikan sedangkan anda semdiri yang tidak mengikut aturannya,,betul kan?

jom dapatkan konseltasi percuma bersama saya, Mahu jatuh sendiri demgan kehebatan ESP ni?

Mahu mencuba dan membeli? noleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan tempahan ESP SHAKLEE ♡
HARGA RM150 setin ESP dan tahan diantara 1 hingga 2 bulan?
mahu kan harga lebit menjimatkan? boleh lm saya segera:) Serta lagi jimat dengan lendaftaran AHLI SHAKLEE penjimatan hingga 15-20% tau


hubungi Pn.lily 0176784153
email:nlabdullah8909@gmail,com

saya menyediakan perkhidmatan COD di kawasan petaling jaya,PJS serta pos diseluruh Malaysia,Indonesia,Brunei dan Singapura

Muhammad Irfan Rizqi

Assalammualaikum semua! apa kabar? cuti panjang ini lain tak bukan mesti sibuk dengan anak-anak kan ;)
hari ini nak nak cite-cite cahayaummurizqi ini

makin membesar dengan sihat,alhamdulillah.Sekarang sudah 11 bulan berapa hari lagi nak masuk setahun.Syukur Allah menganugerahkan kegembiraan pengubat segala-galanya denga adanya tuan muda sorang ini



Macam-macam telatah awak sayang!




kadang-kadang mau semput dibuatnya bila da semakin ligat, juara panjat tangga,juara membebel juara ketawa !



haa.. yang ini dalam proses pembelanjaran.. macam-macam nak terokai, sel-sel otak tengah berhubung gitu!




'rabbihabliminassolihin' jadi anak yang soleh sayang,itu harapan mama.
aamiin..

posted from Bloggeroid

Sunday, 14 September 2014

Daging masak kicap semudah ABC

Assalammualaikum semua, hai momies pening fikirkan nak masak apa hari ini?harini nak share resipi daging masak kicap semudah ABC :)



Bahan yang diperlukan-》

Daging
bawang besar + putih yang dikisar
lada kering dikisar
kicap manis
kicap pekat
kayu manis
bunga lawang
cuka
gula dan garam sebagai bahan perasa

langkah pertama ♢

Perapkan daging bersama kicap manis,kicap pekat,gula dan cuka
gula dan cuka tu sesedap rasa je ye jangan sampai sebotol lak,lily masukkan cuka dalam 1 2 sudu je, gula pun samaye..Camne nak perap?contoh seperti gambar dibawah ye :)



bahan tumis

mestilah tumiskan bawang dulu,pastu boleh masukkan bunga lawang dan kayu manis memberi aroma yang best dalam masakan ni.Tumis hingga garing kekuningan je ye



Kemudian masukkan cili yang telah dikisar.
Masak sampai pecah minyak ye.Seperti gambar dibawah ni, siap ada gambar lagi nak senang korang nak bayangkan hehehhe ada bayangkan lak pulak kan,cewah!

[im age_0]

bila sudah pecah minyak boleh masukkan daging yang telah diperap tadi dan masukkan air dalam secawan camtu bia daging mereneh hingga lembut, suhu api paling rendah ye.




kalau nak daging itu dimasak kering boleh lama sikit la masak sampai air kering,kalau nak berkuah pun boleh ikut kehendak anda,haa..dah pun siap!Senang je kan resipi daging masak merah semudah ABC Jemput makan jom!

posted from Bloggeroid

Cara Daftar Ahli Shaklee

Bagaimana mendaftar ahli Shaklee ini?

 
Pastinya ramai yang tertanya-tanya bagaimana hendak mendaftar sebagai ahli Shaklee kan?
sudah lama makan suppliment Shaklee tapi masih belum jadi ahli lagi sebab tidak tahu bagaimana hendak mendaftar kan.

Macam mana jadi ahli Shaklee ni sama macam ahli dekat pasaraya itu ke Contohnya kita ni biasa membeli barang di pasaraya jusco,sambil-sambil beli barang boleh kumpul point dan kebiasaannya hujung bulan nanti dapatlah voucher cash kan.Ataupun sama seperti Caltex member sambil-sambil isi minyak dapat juga point yang terkumpul nanti dapat la tebus dengan paying caltes ke baju free Caltex.Untung kan bukan keluarkan duit kita pun malah untung lagi sebab kita sendiri menggunakan minyak dan dapat banefit bila jadi member kan? Rugi tolak rezeki yang telah sedia ni betul tak?


Ok semua, berbalik pada cerita kita tadi bagaimana mendaftar ahli Shaklee ni?Mestilah kita ada penaung untuk mendaftar dibawah dia, Penaung? penaung itu contoh paling mudah kita ambil ialah Mak.Adanya mak bermula dari dilahirkan akan menjaga kita,mendidik memberi tunjuk ajar dalam setiap apa situasi sehingga kita faham dan pandai betul tak? Makanya, itulah fungsi penaung untuk kita mendaftar dibawah dia, dia yang akan guaid kita cara mendaftar ahli dan sebagainya

Ada 2 cara untuk mendaftar ahli Shaklee iaitu :-


 
1.Iaitu bayaran yuran keahlian sebanyak RM65 +( RM10 sebagai postage untuk kit member) selesai akan dihantar kepada anda apabila selesai pendaftaran ahli Shaklee.Sebelum bayaran anda mestilah berurusan dengan mana-mana distributor yang anda pilih untuk memberi maklumat diri semasa pendaftaran.Jika anda ingin melakukan sendiri anda perlu mengisikan borang sendiri.Cara paling mudah anda minta distributor yang mendaftarkan nama anda melalui sistem seperti contoh,Saya sebagai distributor dan anda memilih untuk mendaftar ahli Shaklee bersama saya.Anda boleh hubungi saya dan proses pendaftaran anda saya akan uruskan dari A-Z dan hanya tunggu kit member sampai rumah dan ID akan saya berikan kepada anda,ID itulah nanti membolehkan anda membuat pembelian dan kumpul point.

2.FREE MEMBERSHIP siapa nak daftar ahli secara percuma tanpa membuat bayaran sebanyak RM65 tadi?Sangat untung dan untung.Anda boleh membuat belian produk sebanyak RM656 bersamaan dengan 200 point.Rasa macam banyak je nak buat belian?jika rasa seperti banyak belian dengan nilaian itu anda boleh juga berkogsi belian bersama ahli keluarga,saudara mara,rakan-rakan siapa yang nak beli selepas itu dari kumpul oder tersebut anda akan dapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE. Best sangat kan dapat percuma ahli Shaklee DAN yang lagi best andan akan mendapat BONUS DARI SHAKLEE SERTA MERTA.Bonus akan diberi berupa wang tunai yang akan dibayar ke akaun bank anda. CASH MONEY tau bonus Shaklee bukan bekas air ye.Ini ramai orang memilih option 2 untuk dapat banyak banefit .




Sangat mudah kan daftar ahli Shaklee,Jadi apa lagi kan,siapa-siapa yang mahu mendaftar ahli Shaklee jangan segan-segan atau malu tersipu-sipu untuk hubungi saya ok :) saya bukan along cuma nak tolong hehehe.Saya sedia memberi konsultasi PERCUMA!.




Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut sila hubungi saya ----->

Call/whatapp 0176784153
email :  nlabdullah8909@gmail.com



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Saturday, 13 September 2014

Percutian yang mudah dengan susu ibu

Merancang untuk percutian bersama keluarga adalah saat indah buat semua.Percutian didalam Negara mahu pun keluar Negara pasti memerlukan perancangan serta kesepakatan antara suami serta isteri bagi mencapai saat-saat indah percutian anda.
 
Jika anda mempunyai sederet anak-anak kecil yang memerlukan perhatian dalam kelengkapan yang hendak dibawa.Kuantiti barang keperluan,bagasi,makanan untuk anak-anak diantara yang memerlukan tenaga dan ruang yang besar untuk diperuntukkan contoh seperti kelengkapan penyusuan formula anak-anak, bagasi pakaian anda dan anak-anak,bantal diantaranya yang memerlukan masa dan tenaga yang berlebihan untuk menguruskannya.
 
Bertuah bagi ibu yang menyusukan anak dari susu ibu dimana anda telah banyak menjimatkan masa anda dari membacuh susu formula.Selain itu ia dapat megelakkan bayi anda dari dijangkiti kuman,virus dari sekeliling.Ini sangat beruntung kerana menyusukan bayi dengan susu ibu banyak membantu anda dalam pelbagai sudut.
 
Ibu menyusu perlu berasa bangga dan tersenyum kerana menjadi seorang ibu penyusu.Banyak kelebihan ibu menyusu ketika percutian bersama keluarga semasa bercuti . Mengapa?
 
1. Penjimatan Masa
ibu menyusu bayi dengan susu ibu lebih menjimatkan masa dari membancuh susu formula.Jika saat percutian anda menjadi terkejar-kejar jika bayi anda menangis ketika dia lapar.
 
2.Perjalanan dengan senang dan selesa
Menikmati perjalanan yang mudah dan selesa ini kerana jika anak-anak anda minum susu formula yang memerlukan anda untuk sentiasa berhenti di setiap hentian untuk membancuh susu anak.
 
3.Dapat menyusukan bayi anda mengikut keperluan bayi
Jika bayi anda meragam dan tidak selesa disepanjang perjalanan, susu ibu sangat membantu untuk menhilangkan dahaga,menenangkan bayi akibat ketegangan telinga semasa naik kapal terbang (sekiranyan naik kapal terbang) atau terperangkap di tengah kesesakan lalu lintas.
 
4.Melindugi anak dari bahaya alam sekitar
Ibu akan lebih tertumpu pada bayi dengan selesa dan gembira semasa bercuti dan tidak perlu menguruskan atau melakukan apa-apa peralatan seperti botol,puting susu dan lain-lain yang perlu dibilas dan dibasuh
 
5.Merehatkan percutian anda dengan baik
Kebiasaan bayi yang menyusu badan akan tertidur setelah menyusu dengan ibunya.Ini akan memberi peluang untuk ibu sama-sama berehat bersama bayi anda.
 
Bagi ibu menyusu, begitu beruntungnya anda, teruskan dalam penyusuam bayi demi kesihatan yang baik untuk ibu dan bayi.Susu ibu adalah susu terbaik didunia dan hanya mempunyai antibodi didalam susu ibu.