Tuesday, 26 August 2014

Tip penyusuan bayi

Salam sayang u oll, minggu akhir syawal makin beraya sakan kan? Makan-makan juga kesihatan diutamakan jom sihat bersama SHAKLEE ^_^ ibu-ibu diluar sana siapa yang masih fight to breastfeeding ? hari ini lily more to story tip fight to breastfeeding ok all :) semua ibu pasti mengimpikan untuk terus menyusu bayi mereka sehingga usia 2 tahun kan? sama la dengan lily syukur Allah masih memberi rezeki untuk terus menyusu baby. Baby bulan 9 ni genap setahun alhamdulillah. Sekarang lily fight breastfeeding hingga 2 tahun. jom korang! Hendak fight fully breastfeed ni 

1. -- hati mesti kental :- yela kan lau hati ni tak kental mau habis pantang maka tamatlah kisah breastfeeding kan? 
2. -- wajib lah ada ilmu :- ilmu sangat penting korang, kalau tiada ilmu comfirm hati kita ni cepat mengalah, bukan susah zaman serba IT ni just google je kan. susu ibu adalah susu yang terbaik, antibodi hanya ada pada susu ibu yang tiada pada susu FM (FORMULA MILK) betulkan jika lily salah u all :) 'alamak kak saya tak tahu pun susu ibu ni ada antibodi,menyesal lak saya tak menyusu anak' haaa.. jangan sampai keluar statement ni dah ye korang :) maka penting ye ilmu. tidak tahu sila bertanya jika tidak tersesat jalan kan :)

3. -- kerap menyusu bayi anda sekurang-kurang 3jam sekali, tahukah anda semakin kerap penyusuan bayi semakin banyak susu terhasil.
Ini dinamakan konsep Demand and supplier maka keraplah menyusu bayi anda 

4. -- minuman air putih / air masak minimun 3liter sehari.
Para-para ibu haruslah kerap dan melebihkan minum air masak sehari 3liter bagi menghasilkan susu badan yang banyak, kekurangan air masak dalam badan akan menyebabkan dihidrasi iaitu kekurangan air didalam badan.

5. -- pemakanan sayur-sayuran hijau,lobak pemakanan sunnah seperti kurma kekacang sangat bagus untuk memperbanyakkan penghasilan susu badan ibu, ayuh! Bertindak dalam pemakanan anda

6. -- Suppliment sebagai makanan tambahan terbaik untuk ibu-ibu mengamalkan untuk kekalkan tenaga sepanjang hari disamping untuk milkbooster .

Disini lily memang amalkan set penyusuan shaklee..memang sangat membantu dalam penghasilan susu badan disamping kekal cergas. Mana tidaknya setiap hari waktu makan tengah hari saya pasti akan pulang menyusu bayi. Ni cadangan set menyusu -->

♤ ESP -》 membantu mempercepatkan penghasilan susu badan, kecantikan kulit dan bayi

♤ B COMPLEKS -》 mengandungi asid folic sangat penting dalam tumbesaran bayi

♤ OSTEMATRIK-》 kalsium untuk ibu dan bayi

♤ALFAFA-》 milkbooster merangsang penghasilan susu badan disamping untuk penjagaan dalaman wanita

♤OMEGA-》 bagus untuk perkembangan otak bayi dan juga ibu

♤VITA LEA-》 membekalkan tenaga agar badan sentiasa cergas untuk menyusui bayi

sangat terbaik,sekali cuba jatuh cinta.jika amda berminat dan mahu mendapatkan free konsultasi khas buat pelanggan cahayaummurizqi.blogspot boleh hubungi lily ditalian 0176784153 COD PETALING JAYA,TEMERLOH,MENTAKAB POS LAJU DISELURUH MALAYSIA ♡



1 comment:

farish haikal said...

Set menyusu memang terbaik

http://farishmomvittashoppe.blogspot.com/?m=1