Sunday, 30 November 2014

Tip Mencegah kecederaan lutut semasa Suzuki Aff Cup 2014

Tip Mencegah kecederaan lutut semasa Suzuki Aff Cup 2014


tip mengelakkan kecederaan lutut suzuki aff cup 2014

Demam bola sudah kembali dalam tidak sedar sekarang ini berlangsungnya perlawanan bolasepak Suzuki Aff Cup 2014 yang bermulanya pada 22 November hingga 20 Disember 2014 di Vietnam dan Singapura selaku tuan rumah untuk pusingan peringkat kumpulan. Ini bermakna sudah seminggu lebih berlangsungkan perlawanan bolasepak Suzuki Aff Cup 2014. Ternyata kak kiah ini masih belum kesempatan untuk menonton perlawanan bolasepak Suzuki Aff Cup 2014 secara langsung dihadapan media saluran hehehe..

piala suzuki aff cup 2014



Walaupun dengan kesibukan kak kiah dalam tugasan seorang ibu,isteri,berkerjaya, Pengedar Shaklee yang tegar kak kiah tidak ketinggalan untuk mengikuti info serba sedikit mengenai perlawana bolasepak Piala Suzuki Aff Cup 2014 ini dimana 8 negara ASEAN akan bersaing merebut kejuaraan melibatkan 2 kumpulan iaitu kumpulan A terdiri daripada Vietnam, Indonesia, Indonesia, Laos dan Filipina manakala Kumpulan B melibatkan pasukan Singapura, Thailang, Malaysia dan Myanmar. Haaa.. siapa cakap kak kiah ketinggalan Piala Suzuki Aff Cup 2014 kan? hehhehe.. bab sukan sudah sebati dengan kak kiah tau cewahhh hhahhaah.. ( padahal google dapatkan info ) heheheh

Dalam tempoh latihan hingga perlawanan para atlet pastinya bimbang jika berlakunya 'injurt' terutamanya melinbatkan kecederaan dibahagian lutut. Lutut merupakan alemen yang sangat penting yang harus dititik beratkan semasa bersukan.Bagi pemain bolasepak, lutut yang mengalami kecederaan pasti tidak dapat menjayakan perlawanan Piala Suzuki Aff Cup dan pastinya membantutkan saat keemasan perlawanan yang berlangsung. Sebaik mungkin para atlet akan berhati-hati semasa sesi latihan diawalnya bagi mencegah kecederaan lutut


Bagaimana untuk mencegah kecederaan lutut ?

Sebaik-baiknya kita mencegah daripada merawat, ikuti tip mencegah kecederaan lutut agar anda mampu memberikan aksi perlawanan terbaik semada perlawanan sukan yang diceburi :-
  • Melakukan rengangan otot serta pemanasan sendi dan otot dengan lembut melalui gerakan olahraga dengan teknik-teknik rengangan otot yang betul.
  • lari
  • Pakai sarung kaki yang tepat dan sesuai dengan menyokong lutut anda ( knee Guard ).
  • Hindari untuk melakukan gerakan yang tiba-tiba.
  • Gunalah kaki anda untuk mengubah arah dari memutarkan dengan menggunakan lutut.
  • Selesai bersukan, lakukan sesi cooling down iaitu bermula dari anggota atas ( kepala ) hingga ke bawah ( kaki ) 

Bagi mengelakkan kecederaan lutut, bagi menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa yang panjang merupakan faktor yang penting bagi meningkatkan kekuatan lutut agar tidak mudah 'injured'

penjagaan sendi lutut

Bagaimana untuk menyokong penjagaan kesihatan sendi untuk jangkamasa yang panjang ? 

Penjagaan pemakanan menyumbang kesihatan yang baik untuk tubuh badan, jika anda tidak memenuhi keperluan nutrisi yang lengkap yang dikehendaki tubuh badan, pengambilan suppliment merupakan pilihan tepat contoh seperti anda tidak suka minum susu. Kekuatan tulang bergantung dari kalsium tinggi yang didapati didalam kandungan susu. Boleh digantikan dengan tablet kalsium bagi memenuhi kehendak kalsium yang diperlukan oleh tulang dan juga kesihatan sendi anda. Bagaimana produk Shaklee membantu anda :-

 

set sendi dan lutut shaklee

 

Advance Joint Health Complex (AJHT) (RM 124/ 60 TABLET)

  • Dirumus secara sainstifik dimana merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal

    • Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang

    • Meningkatkan fleksibiliti

    • Meningkatkan fungsi sendi

    • Menggalakkan mobilititi

 Manfaat AJHT :-

  • Membantu Meningkatkan keselesaan sendi se-awal 5 hari

  • Membantu Keselesaan sendi hampir 28% lebih cepat dari yang didakwa oleh Osteo Bi-Flex (R)

  • Membantu 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan sendi dan Osteo Bi-Flex (R) 


Ciri-ciri AJHT :-

  • 100% bebas kekerangan

  • 100% vegetarian

  • 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik

  • Mengambil hanya 2 tablet sehari

  • Tablet yang mudah ditelan

  • Tiada bahan perasa tiruan, pemanis atau bahan pengawet

  • Bebas gluten

 

Ostematrik (RM 61/ 120 TABLETS)

  • Membantu untuk menguatkan tulang dimana kandungan kalsium yang tinggi didalam ostematrik bagi menghalang osteoporosis, merawat tulang retak serta konsulvi/ kekejangan 

  • Membaiki kekejangan dan kebas-kebas - dengan pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur membantu memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit lutut dan sendi dan artritis

 

Omega Guard  (RM 136 / 90 TABLET)

  • Melambatkan degrasi tulang rawan

  • Bertindak sebagai pelincir dan membantu bergerak dengan lebih senang

    Untuk maklumat lanjut mengenai omega guard sila klik >>  APA ITU OMEGA GUARD ? <<

     

    Mencegah lebih baik dari merawat, jangan ambil mudah dengan penjagaan sendi dan lutut anda, melabur untuk kesihatan sendiri juga kan bukan untuk kesihatan orang lain betul tak ? mahu ke sampai tidak dapat bangun akibat membiarkan kesihatan lutut anda? kak kiah tidak mahu begitu <: 

    Jom hubungi kak kiah sebarang pertanyaan atau tempahan boleh tinggalkan komen anda diruangan komen dibawah ataupun >>>

    >>>>TANYA KAK KIAH <<<<<

    PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN PETALING JAYA

    Ingin dapatkan produk Shaklee ?

    Anda boleh hubungi kak kiah segera untuk membuat tempahan dan pesanan produk shaklee diatas, sebarang pertanyaan serta cadangan boleh hubungi di talian :-
     Berminat untuk jadi ahli Shaklee ? Ingin mendapatkan harga lebih jimat dengan ahli shaklee?Mahu mulakan bisnes tanpa modal yang memeningkan? hubungi,





     0176784153 whatapp/call/sms/telegram ( Pn.Lily)

    email: nlabdullah8909@gmail.com

    fb: Norlaili abdullah

    instagram: norlailiabdullah

    fb pages: cahayaummurizqi.blogspot.com  (like

    untuk info lebih menarik

    PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN PETALING JAYA SELANGOR

    COD KAWASAN PETALING JAYA, MENTAKAB DAN TEMERLOH 

    Hubungi kak kiah untuk sebarang pertanyaan produk serta harga yang terbaik hanya di cahayaummurizqi.blogspot.com sahaja!

 

 

9 comments:

fisha hasan said...

Ajht Mmg sngt mmbntu utk sendi.. Bahan2 nya ialah ekstrak jagung dan ekstrak pokok beswellia.. Smua bhan semulajadi lah.. Jadi Mmg selamat.. Kesan seawal 5 har.. Sgt berbaloi..

TIPS RAWAT SAKIT SENDI

nila anggraini said...

Ajht memnag terbaik untuk sendi dan tulang, amalkan pengambilan set tulang dan sendi ini setiap hari untuk hasil yang maksimum,

Sikap dan Perbuatan Orang Tua Yang Berbahaya Bagi Perkembangan Anak

Norains Sulaiman said...

Emak saya mengamalkan set sendi ni..Alhamdulillah kini mak dapat bergerak seperti biasa semula.

Niny fariza said...

Bagi warga emas pun bagus juga set ni..

Nik Azimah Awg Hamat said...

Yang sakit sendi mmg elok amalkan

JANGAN AMBIL MUDAH JIKA KEBAS

Ila Fyra said...

Bagusnya info ni. Bukan atlet sahaja yang perlu jaga kesihatan, kita semua pun sama :-)

Pengedar Shaklee Semenyih Anda

nurulhuda sobari said...

Mak huda amalkan ajht n omega utk sendi..alhamdulillah bnyk perbezaan..

JommSihatDanCantik -> SET KESUBURAN SHAKLEE

asma el Kareem said...

Kita yang muda pun kena jaga sendi ni

Tingkatkan Daya Fokus Anak

kecik sangat said...

Abis lah kslau dah krna sakit sedi nie.. semua keje xboleh buat...