Sunday, 9 November 2014

Tip Menjayakan Penyusuan Badan Hingga 2 tahun

Tip Menjayakan Penyusuan Badan Hingga 2 tahun

Bagi seorang ibu impian untuk menjayakan susu badan terhadap bagi pasti mengimpikan susuan badan sehingga 2 tahun.Pelbagai tip untuk menjayakan penyusuan badan hingga 2 tahun tetapi apa yang paling penting harus ada haruslah KEAZAMAN yang tinggi bagi meneruskan penyusuan susu badan kepada bayi sehingga usia 2 tahun. Azam yang tinggi harus disemai didalam jiwa seorang itu, jika tidak ibarat seperti angan-angan kosong jika tiada keazaman dan tiada tindakan mustahil untuk berjaya mencapai impian tersebut.

Sebenarnya kak kiah juga merupakan seorang ibu yang menyusukan bayi dengan susu ibu.Alhamdulillah sehingga kini usia bayi sudah menjangkau 1 tahun 2 bulan dengan keazaman yang kuat hasilnya Alhamdulillah masih mampu untuk full breastfeeding.Adakah itu mustahil bagi ibu semua? jika tanpa keazaman dari segi pengorbanan masa, ketabahan jiwa manakan mungkin untuk kak kiah bertahan dalam menjayakan misi penyusuan badan sehingga 2 tahun kan?

Faktor penting dalam menjayakan penyusuan badan 

Untuk mencapai hasil penyusuan yang diimpikan, faktor-faktor utama haruslah menjadikan diri sebagai kekentalan dalma meneruskan misi penyusuan badan sehingga 2 tahun.Berikut merupakan tip-tip yang dapat diamalkan ibu semua bagi menjayakan penyusuan badan hingga 2 tahun.

  • Niat serta keazaman
Seawal kandungan lagi saya sudah tanamkan niat untuk menyusu bayi dengan susu badan sepenuhnya. Niat merupakan perkara utama bagi seorang ibu yang harus disematkan dan ianya sangat memainkan peranan yang penting, jika ibu semua memang berniat untuk menyusu bayi dengan susu formula maka minda kita sendiri talah menetapkan menyusu bayi dengan susu formula.Maka hasil penyusuan susu ibu mustahil untuk terjadi. Tetapkan didalam hati SUSU IBU adalah susu terbaik sekali NO MILK POWDER

  • Ilmu penyusuan
Ilmu sangat penting didalam sesuatu perkara yang kita lakukan,Tanpa ilmu mengenai penyusuan susu ibu sangat mustahil untuk ibu menjayakan penyusuan bayi. Tiada ilmu mengenai penyusuan pasti akan mematahkan semangat ibu untuk menjayakan penyusuan badan terhadap bayi.Dapatkan tip-tip asas penyusuan bagi membantu para ibu membuat persediaan untuk menghadapi detik penyusuan terhadap bayi.

klik untu dapatkan teknik penyusuan :- >>


  • Usaha yang jitu
Apabila sudah menpunyai ilmu mengenai tip-tip penyusuan bayi, kaedah-kaedah membuat stok susu badan pastinya usaha dalam mejayakan penyusuan akan lebih bersemangat. Tingkatkan usaha yang jitu bagi menjayakan penyusuan badan sehingga 2 tahun. Ikuti setiap ilmu yang diperolehi dengan praktikkan dalam seharian anda.

  • Korbankan Masa
Menyusu bayi merupakan suatu tempoh yang agak memenatkan. Perlu memerah susu berkejar masa dengan tugasan di pejabat serta dirumah. Hal ini jika anda memikirkan ianya sesuatu yang rumit pasti usaha penyusuan badan anda tidak mencapai impian sehingga 2 tahun.Korbankan masa merupakan perkara yang setiap ibu lalui, ianya sangat penting bagi mencapai kejayaan penyusuan sehingga 2 tahun.Ingatlah ganjaran yang dijanjikan oleh Allah bagi ibu yang menyusukan bayi.

''Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada setiap titik susu yang diberikannya''

''Wanita yang beri susu badannya kepada anak yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat dan puasa''

''Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun,maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya''

  • Menanti dengan sabar
Apabila tiba saat penyusuan, ingatlah setiap ilmu-ilmu penyusuan yang diperolehi bagi menjayakan penyusuan badan.Saya juga percaya jika sebarang ilmu pengetahuan pastinya ibu akan tewas dalam menjayakan penyusuan badan hingga 2 tahun.Menanti dengan sabar dan tenang pastinya akan membuahkan hasil melalui usaha dan keazaman yang tinggi.Positifkan minda tenang dan gembira dalam proses penyusuan susu badan kepada bayi.Minda yang tenang serta positif pasti akan membuatkan ibu enjoy dan terus bersemangat dalam menjayakan penyusuan badan sehingga 2 tahun.

Pengalaman Penyusuan 

Syukur, Alhamdulillah saya menyentuh mengenai pengalaman diri sendiri, doakan agar saya juga mencapai menjayakan penyusuan badan sehingga 2 tahun.Bagi ibu yang berkerjaya seperti saya tiada mustahil untuk menyusukan bayi dengan susu ibu.Saya boleh lakukan mustahil ibu semua juga mampu lakukan lebih dari yang saya lakukan betul tak?  Jom kita lihat hasil penyusuan susu badan oleh ibu yang mempunyai keazaman yang tinggi dalam menjayakan penyusuan badan hingga 2 tahun.

full breastfeeding

tambah susu badan
penyusuan susu ibu hingga 2 tahun


Tiada yang mustahil bagi ibu untuk mendapatkan hasil seperti ini kan? Jom kongsikan kisah penyusuan anda serta sebarang pertanyaan boleh diajukan pada kak kiah pakar penyusuan anda :) hubungi :-

**mencari set menyusu shaklee? ingin tambah susu badan?

Ingin dapatkan produk Shaklee ?

Anda boleh hubungi kak kiah segera untuk membuat tempahan dan pesanan produk shaklee diatas, sebarang pertanyaan serta cadangan boleh hubungi di talian :-
 Berminat untuk jadi ahli Shaklee ? Ingin mendapatkan harga lebih jimat dengan ahli shaklee?Mahu mulakan bisnes tanpa modal yang memeningkan? hubungi,





 0176784153 whatapp/call/sms/telegram ( Pn.Lily)

email: nlabdullah8909@gmail.com

fb: Norlaili abdullah

instagram: norlailiabdullah

fb pages: cahayaummurizqi.blogspot.com  (like

untuk info lebih menarik

11 comments:

Nor Azimah said...

bersyukur kerana diberi peluang menyusukan ketiga-tiga org anak sehingga umur mereka 2 tahun...

jom baca: Khasiat Buah Mullberry

SUNITA ARZANSU Supiyan said...

InshaAllah mmg tgh usaha utk full bf...harap sgt dpt bf ank no.2 shingga 2thn.

Anmas Healthcare said...

terbaik :D

:: anmashealthcare.blogspot.com ::

supplement eshoppe said...

alhamdulillah,2 orang anak dapat merasa susu badan sampai umur 2 tahun..

irene kass said...

Harap2 diizinkan lagi oleh Nya untuk bf baby sampai dia sendiri menolak.. suka sgt bf ni.. rasa anak2 tu dekat dgn jiwa.. #hanyaibu2jeygpaham..

nurulhuda sobari said...

Alhamdulillah.anak dah masuk 3thn tp still mnyusu lagi ^__^*

AKU TERCEKIK TULANG IKAN



fisha hasan said...

alhamdulillah..susu smpai 2 tahu.. mmg disarankan di dlm islam..
My Recent Post : CARA RAWAT JERAWAT BATU DARI LUAR DAN DALAM

sicomel ayatulhusna said...

ibu-ibu diluar sana boleh baca tips ni untuk kebaikkan ibu dan anak.

Nursimatun Md Yusof said...

Terima kasih atas perkongsian menarik.. ibu-ibu di luar sana patut cuba ni...

Bakal Pengantin Risau Nak Menghadapi Malam Pertama Kerana Masalah Dalaman. Bacaan untuk 18SX Sahaja!!!

asma el Kareem said...

Susu ibu tetap yang terbaik..cuma jangan cepat give up bila susu rasa dah nak susut..mungkin sebab ibu stres atau tak jaga pemakanan

tips memilih pengasuh

nini said...

Yerp....pernah terbaca boutniat dan tekad...inshaa Allah dipermudahkan