Menanti detik kelahiran merupakan saat yang mendebarkan buat ibu terutaman ibu yang pertama kali melalui pengalaman bersalin.Termasuklah kak kiah juga semasa bersalinkan baby rizqi tahun lepas. Yang mendebarkan pasti teringatpelbagai cerita dan pengalaman bersalin rakan lain kan? Haa.. jangan terlalu memikirkan pengalaman yang sukar rakan lain,para ibu haruslah sentiasa berfikiran positif dan perbanyakkan zikir semasa menghadapi proses kelahiran bayi selain itu ada beberapa panduan petua mudah bersalin yang boleh diamalkan oleh ibu semua.Jom ikuti petua-petua tradisional agar mudah bersalin.

Petua Mudah Bersalin

info: pa&ma

Makan kurma
Kurma terkenal sebagai pembekal tenaga segera. Sepanjang hamil, ibu sememangnya digalakkan makan kurma. Ia berperanan membekalkan tenaga ketika sedang sakit kontraksi dan mengecutkan rahim.

Minum air kelapa
Sebaik sahaja usia kandungan masuk tujuh bulan, banyakkan minum air kelapa agar bayi mudah dilahirkan.

Makan bendi
Semasa hamil, ibu-ibu digalakkan makan kacang bendi. Pastikan ia direbus terlebih dahulu. Lendir yang ada pada bendi dipercayai memudahkan proses bayi keluar dari rahim ketika dilahirkan.

Telur ayam
Supaya mudah bersalin, ibu-ibu hamil disarankan agar makan sebiji telur ayam kampung mentah setiap pagi seminggu sebelum tiba saat untuk melahirkan. InshaAllah proses kelahiran menjadi mudah.

Minyak kelapa
Untuk memudahkan proses bersalin, minum satu sudu minyak kelapa setiap hari bermula selepas kandungan berusia sembilan bulan. InshaAllah berkesan.


Saat kelahiran merupakan saat yang indah buat ibu semua.Semasa kak kiah mula sudah mula turun tanda untuk melahirkan bayi, kak kiah sempat untuk alas perut dahulu dengan menjamah roti dan minum air.Pastikan para ibu bersiap sedia untuk menggalas perut dahulu nanti didalam labour room tiada siapa sempat melayan permintaan anda bila berasa lapar ok :)

Amalkan membaca doa memudahkan bersalin bagi seluruh umat ISLAM :) 

berdoalah nescaya akan diperkenankan..aaminn

Selamat bersalin ibu semua:) jika ingin mengemukakan sebarang pertanyaan boleh hubungi kak kiah ye, mahukan set bersalin shaklee?  hubungi segera ok :) mencari set berpantang yang membantu meningkatkan tenaga ibu semasa berpantang agar kekal bertenaga biarpun berjaga malam untuk menyusui bayi anda?Jadikan saat berpantang adalah detik yang paling indah untuk anda:)

Jika anda semua mahu menyertai keluarga Shaklee kak kiah boleh hubungi kak kiah bila-bila masa sahaja, jangan malu bertanya, jika malu bertanya sesat jalan heheheh..

Ingin dapatkan produk Shaklee ?


Anda boleh hubungi kak kiah segera untuk membuat 

tempahan dan pesanan produk shaklee diatas, 

sebarang pertanyaan serta cadangan boleh hubungi di 

talian :-
 Berminat untuk jadi ahli Shaklee ? Ingin mendapatkan 

harga lebih jimat dengan ahli shaklee?Mahu mulakan 

bisnes tanpa modal yang memeningkan? hubungi,

  0176784153 whatapp/call/sms/telegram ( Pn.Lily)

email: nlabdullah8909@gmail.com

fb: Norlaili abdullah

instagram: norlailiabdullah

fb pages: cahayaummurizqi.blogspot.com  (like

untuk info lebih menarik

PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN PETALING JAYA 
( COD : TAMAN DATO HARUN , TAMAN MEDAN , DESA MENTARI , PJ STATE , SG WAY)