Friday, 5 December 2014

Promosi vitamin C dan Vitamin E untuk jelita bak Snow White

Promosi vitamin C dan Vitamin E untuk jelita bak Snow White


Welcome Disember..
vitamin c dan vitamin e shaklee
wah! penghujung tahun ini promosi super meletop pula, bagi yang menjaga kejelitaan,kecanþikan kulit secantik Snow white pasti memerlukan penjagaan dari segi pemakanan serta pengambilan suppliment yang membanu untuk kecantikan kulit,paling  penting penjagaan dalaman.
Sempena hujung tahun ini yakni bulan disember 2014, Shaklee menawarkan produk promosi unuk si jelitawan iaitu Vitamin C dan Vitamin E Shaklee. Penjagaan dari dalaman iaitu dari oengambilan makanan sangat memberi kesan untuk kesihatan penjagaan kulitcontohnya pengambilan buah oren dimana ianya diperkaya dengan kandungan vitamin C yang baik untuk kulit.Tetapi bagi mereka yang tidak menggemarkan bùah-buahan bagaumana pula?
Ok sebentar lagi kak kiah nyatakan bagaimana jika mereka tidak gemar buah-buahan ye, kak kiah terangkan dahulu mengenai Perbezaan Vitamin C Shaklee dan  Vitamin E Shaklee
Perbezaan Vitamin C
Setiao tablet vitamin c shaklee mengandungi  500 mg, 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuklah kulitnya
Setiap jam pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh badan kita
Ujian klinikal membuktikan bahawa vitamin c didalam 2 tablet citamin c shaklee (didalam jurang masa 5 jam)  mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam
Setiap tablet Vitamin c Shaklee mengandugi bioflavonoid iaitu 25% dari bioflavonoid yang diekstrak dari kulit buah ianya juga dikenali sebagai vitamin C Complex
Mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin E didalam tubuh badan kita
Membantu menentang infeksi bakteria dan radikal bebas
Membantu untuj melegakan inflamasi
Perbezaan vitamin e Shaklee
Diperbuay daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E
Diekstrak dari d-alpha tocophery, d-alpha tocopheral yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E iaitu alpha,beta,gama,delta dimana ianya merupakan Vitamin E yang kerap dipasarkan
Mengandungi 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh badan kita untuk menyerap Vitamin E
Membanu memelihara membran sel-sel otak , sel darah merah dan tisu-tisu otot
Vitamin E juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadminium
Mengukuhkan anti-oksidan dan melindugi retina
Kebaikan Vitamin C dan Vitamin E untuk kecantikan
Vitamin C
Membentuk kolagen
♡Membantu merangsang pembentukan kolagen
♡kolegen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi, rangka dan tulang rawan
♡Ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik
Mencantikkan kulit
♡Ambil Vitamin C setiap hari untuk membantu kulit menjadi lebih cerah
♡Membantu melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen
♡Membantu mengurangkan kesan jeragat
**** Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat
Vitamin E
Merupakan anti penuaan
♡1 kapsul vitamin E Shaklee sehari membantu melambatkan penuaan
♡mengurangkan kedutan, garis halus,part, akne dan bintik penuaan
♡Mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka,dada dan peha
Memperbaiki parut
Membantu memperbaiki parut, memperbaiki bengkak dan ulser kulit
Boleh guna terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut
Setiap individu pasti mengimpikan kulit yang cantik serta jelitawan bak snow white kan? jika kulit semulus dan segebu snow white semestinya hati berbunga-bunga pasti !
ke ada siapa yang tidak suka kelihatan cantik? tidak kesah la muka berjerawat oun, berminyak-minyak berkilo dimuka pun tidak mengapa?? ada ke suka begitu?
ohooiii!! kak kiah tidak sanggup nak oi!! jerawat naik seketul pun mula la kak kiah stress hahahah.. ini kan pula berbatu-batu dozen.
Yang penting pemakanan harus dijaga jangan asyik makan makanan tidak berkhasiat serta berminyak-minyak serta air masak haruslah cukup memgikut keperluan tubuh badan anda.
Sebelum kak kiah terlupa mengenai soalan bagaimana pula jika mereka tidak gemarkan buah-buahan dimana terdapat kandungan vitamin C yang tinggi serta juga kekacang seperti soya yang juga diperkaya vitamin E?

 

Kesimpulannya, yang paling tepat bagi mereka yang tidak gemarkan pemakanan yang mengandugi vitamin c dan vitamin e haruslah mengambil suppliment yang mengandungi lengkap nutrisi yang diperlukan iaitu Vitamin C shaklee serta Vitamin E Shaklee
Vitamin C = mengandungi 80biji buat oren dalam setiap tablet
Vitamin E=  diperbuay dari soya organik, minyak biji gandum

10 comments:

nurulhuda sobari said...

Hmm tahun depan mesti ramai yang semakin cantik and gojes. Gara2 vit c dan vit e..

JommSihatDanCantik -> VITAMIN C DAN BIOFLAVONOIDS

leekamalia.blogspot.com said...

patut la akak-akak Shaklee ni ramai gojes

Nik Azimah Awg Hamat said...

Jom rembat vitamin c dan vitamin e bulan ni

KENAPA PERLU MENGAMALKAN VITAMIN C?

Syira Masyiramaro said...

Kenalah jaga kulit kan..utk suami.grab sempena promo mmg berbaloi

ummu hanan said...

Amboi, semua mesti nak cun comei macam snow white ni..termsuklah akhaaakkk..hehe

Ila Fyra said...

Memang best dua-dua vitamin. Jom grab masa harga promosi. Memang mantop khasiatnya.
Pengedar Shaklee Semenyih 

Niny fariza said...

Snow white gitu..

Masalah Kesuburan

sicomel ayatulhusna said...

Set kulit cantik memang terbaik dari shaklee...jom pakat order promosi bulan ni...

set kurus ibu menyusu terbaik dari shaklee

Nursimatun said...

Wah... memang best promo ni... mesti ramai grab kan... harga baek punya...

asma el Kareem said...

Sihat dan cantik!! Kena grab vit ni

Pudarkan Pigmentasi untuk Tampil lebih yakin