Saturday, 6 December 2014

Mudahnya meningkatkan Kuantiti Susu Badan dan berjaya Hamil

Mudahnya meningkatkan Kuantiti Susu Badan dan berjaya hamil

 


Assalammualikum, salam hujung minggu semua. Waktu cuti hujung minggu merupakan saat yang kak kiah nanti-nanti kan dimana saat ini merupakan waktu paling kualiti bersama keluarga setuju kan? Lebih-lebih lagi jikan ada diantara pasangan yang bercinta jarak jauh. Eh eh!! khas untuk suami isteri je cinta jarak jauh, yang couple big no feling lebih-lebih pula ye hehehe..

Bagi ibu yang berkerjaya seperti kak kiah ini, yang merupakan ibu menyusu bayi dengan susu ibu pasti waktu cuti ini mengambil peluang untuk meningkatkan lagi penyusuan untuk si manja. Jika berkerja tidak dapat lah hendak menyusu si manja dengan kerap melainkan melakukan Proses EBM sahaja betul kan? Sambil-sambil itu dapat lah mengeratkan lagi kasih sayang antara ibu dan si manja hati.

Jika ibu kerap menyusu bayi mereka dengan susu badan, pastinya dengan pemahaman KONSEP ASAS PENYUSUAN pasti akan membantu  meningkatkan lagi kuantiti susu badan ibu


Bagaimana untuk tinkatkan kuantiti susu ibu?

tip tingkatkan susu ibu

 

Sudah sedia maklum sebelum ini kak kiah juga telah menceritakan mengenai tip untuk tingkatkan susu ibu diantaranya adalah:-

  •  pengambilan makanan yang berkhasiat

  •  pemakanan yang membantu meningkatkan susu ibu

  •  minum air masak yang secukupnya

  • Suppliment yang membantu merangsangkan lagi kuantiti susu badan

    Mama-mama juga boleh mengikuti link artikel yang telah kak kiah sedia kan sebelum ini  >> 

    TIP PENYUSUAN BAYI

    KONSEP SUPPLY AND DEMAND

    TEKNIK SUPPLY DAN DEMAND

    BREASTFEEDING

    Amalkan doa untuk tambah susu badan :)

    doa tambah susu badan

     

    Susu badan makin meningkat dan berjaya hamil

    berjaya hamil

    Ingat lagi tak kisah Puan Adda yang gembira susu badan semakin bertambah? Semalan kak kiah konsultasi beliau dan yang sangat menggembirakan adalah beliau kini berjaya hamil .Syukur Kepada Ilahi, rezeki dari Allah SWT. 

    google:testimoni set menyusu shaklee

    google: testimoni set menyusu , mereka yang berjaya 

    Kak kiah pada permulaan hanya bertanyakan bagaimana selepas menggunakan set tambah susu shaklee, beliau menyatakan Alhamdulillah susu badan meningkat kadang-kadang tidak konsisten mengambil suppliment tambah susu shaklee selalu juga skip hehehe.. 

    gembira susu badan bertambah

     

    Walaupun skip Susu Badan juga memberangsangkan dengan penjagaan pemakanan yang berkhasiat kususnya, dan kini terpaksa untuk berhanti menyusu anak . Agak kehairanan juga kak kiah mengapa hendak berhenti susu badan pula? Adakah anak tidak mahu menyusu atau pun susu semakin kurang? hamil? pelbagai persoalan kak kiah memikirkan dan akhirnya kata beliau..


    BERJAYA HAMIL

    Kak kiah turut gembira bila mendapat khabar gembira ini, Sesungguhnya yang datang segala-galanya adalah kurniaan dari Allah, kita hanya mampu untuk berusaha dan tawakal kepada Allah SAW

    Penangan Alfafa? adakah ini juga penangan Alfafa Shaklee? hehehe.. kak kiah ingatkan bahawa harus berhenti mengambil alfafa jika sudah hamil dan vitalea boleh diteruskan mengambil kerana beliau mempunyai masalah HB LOW . 

     Selepas ini boleh la mengambil set hamil shaklee pula ^_^ 

    set menyusu shaklee 

    PILIHAN SET MENYUSU SHAKLEE

    Anda juga pasti sedang mencari set menyusu shaklee bagi tingkatkan lagi kuantiti susu badan kan? jom klik link ini >>

     SET MENYUSU SHAKLEE

    MASALAH HB LOW ADAKAH MERBAHAYA UNTUK IBU HAMIL? kak kiah akan kupaskan di dalam entry seterusnya , stay tuned mama semua ! ^_^

     ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Jika anda semua mahu menyertai keluarga Shaklee kak kiah boleh hubungi kak kiah bila-bila masa sahaja, jangan malu bertanya, jika malu bertanya sesat jalan heheheh..

    Ingin dapatkan produk Shaklee ?


    Anda boleh hubungi kak kiah segera untuk membuat 

    tempahan dan pesanan produk shaklee diatas, 

    sebarang pertanyaan serta cadangan boleh hubungi di 

    talian :-
     Berminat untuk jadi ahli Shaklee ? Ingin mendapatkan 

    harga lebih jimat dengan ahli shaklee?Mahu mulakan 

    bisnes tanpa modal yang memeningkan? hubungi,

     



     0176784153 whatapp/call/sms/telegram ( Pn.Lily)

    email: nlabdullah8909@gmail.com

    fb: Norlaili abdullah

    instagram: norlailiabdullah

    fb pages: cahayaummurizqi.blogspot.com  (like

    untuk info lebih menarik

    PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN PETALING JAYA 
    ( COD : TAMAN DATO HARUN , TAMAN MEDAN , DESA MENTARI , PJ STATE , SG WAY)

     

11 comments:

nila anggraini said...

Susu ibu terbaik untuk bayi anda. Untuk memperbanyak susu ibu..anda boleh mengamalkan pengambilan set ibu menyusu shaklee. Ianya memnag terbaik.

Pengedar Shaklee Area Batang Kali, Ulu yam, Bukit Beruntung dan Genting Highland>

Nursimatun said...

Bagus servis kak kiah ni.. nak cari sid kena pilih yg boleh consult tau

Nik Azimah Awg Hamat said...

Untuk menjayakan penyusuan sehingga ke dua tahun mesti ada demand and supply

GANDINGAN MANTAP UNTUK KULIT SIHAT BERSERI

sicomel ayatulhusna said...

Begitu istimewa orang wanita ciptaan Yang Maha Esa, hargailah pemberian dari Ilahi...amalkan supplement shaklee untuk bantu mereka ada masalah susu merudum.

performance drink minuman bertenaga dari shaklee

Syira Masyiramaro said...

Susu ibu mmg terbaik . .best kalo dpt bf dengan jayany smpai anak 2 tahun

Niny fariza said...

Usaha dan tawakkal insya Allah berjaya..

Hamil dan Berpantang

nurulhuda sobari said...

Untuk memperbanyakkan susu ibu, kita memng ken ada ilmu. Walaupun xbanyak, sikit pun jadilah. Bagi huda apa yg paling penting sekali ialah dd dan ss. Disamping faktor2 lain..Supplement hany membantu..

JommSihatDanCantik -> CARA TERBAIK NAK BELI VITAMIN C

Zoe Abigail Adamant said...

Wah.susu jadi meriah anak pun kenyang lepas menyusu.dapat lg Berita gembira..alhamdulilah
Best nya Shaklee



anda penghidap Resdung/sinus?

Ila Fyra said...

Susu ibu memang terbaik. Saya pun suka set penyusuan shaklee tu, ia bantu badan ibu kekal sihat dan cergas. Seterusnya dapatlah ibu bekalkan susu pada anak secara berterusan.
Pengedar Shaklee Semenyih 

leekamalia.blogspot.com said...

wahh bestnyer..dpt pula berita gembira..

asma el Kareem said...

Sayang anak yang ketiga sekejap menyusu sebab hamil
Blog Giveaway Contest