Wednesday, 2 July 2014

Bertenaga ketika puasa

Bismillah..assalamualaikum..salam ramadhan 1435h ..
Alhamdulillah..kita masih dipanjangkan usia untuk menjalani ibadah puasa tahun ini..semoga sepanjang ramadhan kita semua kekal bertenaga kan?

So, u oll lily nak share kan apa rahsia kekal bertenaga sepanjang ramadhan ni? Pelajar , pekerja , suri rumah , kanak-kanak , peneroka , doktar ,  cikgu antaranya seme nak kekal bertenaga sepanjang rmadhan kan?
Bagi ibu hamil , ibu menyusu bayi kali pertama pasti menjadi kerisauan adakah mampu untuk kita menjalani ibadah puasa?

Pertama --》》

Semuanya mudah keutamaannya mesti setkan nawaitu / niat dulu ye.. mohon pada Allah lillahitaala .
Macam puasa jugak lau tak de niat tak sempurna puasa kita tak gitu?

Kedua --》》

Bila da pasang niat kita amalkan pemakanan sunnah iaitu seperti kekacang badam , kurma, delima antaranya. banyakkan makan pemakanan ini ye. Selain itu juga amalkan banyak sayur sayuran hijau seperti lobak putih, brokoli , sawi ..


Keempat --》》

Bila pemakan kita da alert minuman wajib la take note.. minuman bukan minuman milo tea nescafe u oll.. minuman wajib air masak sekurang kurang 3 liter tau WAJIB!


DAN LAST SEKALI MULTIVITAMIN, NI SANGAT PENTING 

Set Ramadhan 》》 ESP , MEALSHAKE, PERFORMANCE DRINK

 badan pasti sentiasa bertenaga u oll.. lily sendiri sahur ke berbuka minum ni tau.. first puasa stok abis xsmpt nk mnum esp sepanjang hari memang rasa lemah,mana tak lunch hour balik menyusu anak ..terasa puasa macam budak budak merengek kat mak cakap dahaga lambat ye kol 7 hahaha..lau baby irfan tau malu jla mama ni hehe.. untuk baby kena iktiar sebaik mungkin..melabur untuk anak apa salah nya.. sangat sangat membantu set ramadhan ni..


Jom bersama lily berminat sila hubungi:》》


Pn.lily ★0176784153 sms| call | whatapp

Email: nlabdullah8909@gmail.com

Fb pages: cahayaummurizqi.blogspot.com  (rajin -rajin lah like ye) ^_^


1 comment:

fuzza nissa said...
This comment has been removed by a blog administrator.